T. MARK TAYLOR

Umro je čovjek koji je kreirao igračku He-Mana, bila je nevjerojatno popularna

Njegov dizajnerski talent pomogao je spomenutim franšizama da postanu još poznatije.

He-Man igračke

 Vectis/Bnps/Profimedia

T. Mark Taylor, umjetnik i dizajner zaslužan za kreaciju igračaka popularnih franšiza poput He-Mana i Gospodara svemira, te Ninja kornjača, preminuo je ovog četvrtka od zatajenja srca u svom domu u južnoj Kaliforniji. Imao je 80 godina.

He-Man je bio mišićavo zaštitno lice Mattelove franšize igračaka "Masters of the Universe", koja je tek kasnije dobila animiranu adaptaciju, odnosno, seriju koja je postala hit među djecom diljem svijeta. Taylor nije bio jedini kreator He-Mana i popularnih Ninja kornjača, ali je njegov dizajnerski rad pomogao stvoriti kultne igračke koje su osamdesetih i ranih devedesetih bile veliki hit na tržištu.

Naime, prije skoro 40 godina, Mattel je prodao više od 70 milijuna akcijskih figurica iz svoje kolekcije Gospodara svemira unutar godinu i pol nakon što su se prvotno pojavile u trgovinama, navodi The New York Times, a to potvrđuje činjenicu koliko je zapravo bio popularan.

image

He-Man igračke

Vectis/Bnps/Profimedia

Taylor je započeo svoju karijeru u kalifornijskom Mattelu 1976. godine kao dizajner ambalaže, rekla je njegova obitelj. Iako Taylor nije stvorio niti jedan od navedenih likova, njegov dizajnerski talent pomogao je spomenutim franšizama da postanu još poznatije i da dobiju popratni sadržaj na policama dućana, uključujući akcijske figure i kostime koji su se uvijek vrlo brzo rasprodali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 09:56