JUTARNJI U BERLINU

U grotlo hrvatskih navijača ušlo je pet Španjolaca, a onda je Juan (17) zapjevao i sve ostavio bez teksta...

Mladić je iz Almeire, došao je s ocem, ujakom i njihovim prijateljima bodriti svoju Španjolsku, a zaradio pljesak Hrvata

Sentimento Flamenco

 Mario Pušić

U sveopćem sinoćnjem ludilu kod Brandenburških vrata i tamošnje fan zone koja je bila centralno mjesto njemačkih navijača za praćenje otvorenja Europskog prvenstva i prve pobjede svoje reprezentacije, pobjedu u navijanju, međutim, odnijeli su - hrvatski navijači, čiji će ljubimci u kockicama na Olimpijskom stadionu u sraz sa Španjolskom tek danas u 18 sati.

Dok su pjesme hrvatskih navijača odzvanjale najvažnijim berlinskim ulicama i gotovo sa svih ugostiteljskih terasa, u jedan od kafića ušla su četvorica Španjolaca i jedan mladić. Bili su to ujedno jedini Španjolci koje smo uopće sreli u hrvatskom grotlu.

Gospodski su pozdravili hrvatske navijače, sjeli za stol u kutu, pa izvukli udaraljke i gitaru. Najmlađi među njima, 17-godišnji Juan Elias Gonzales tada je zapjevao i svojim glasom preuzeo kafić.

- Došao sam sa svojim tatom, ujakom i njihovim prijateljima navijati za našu Španjolsku. Inače smo i glazbeni sastav, ime nam je ‘Sentimento Flamenco‘, u kojemu sam ja pjevač, uglavnom izvodimo tradicionalne pjesme iz Andaluzije. Pjevam cijelim život i pjevanje mi je najdraži hobi - kaže nam simpatični Juan Elias.

Izveo je za nas jednu od svojih najdražih pjesama, zaradio pljesak hrvatske publike, a onda je opet sa svih strana krenulo: Neka pati koga smeta...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. lipanj 2024 10:01