U FRANCUSKOJ

Tinejdžeri pretukli djevojčicu (14) ispred škole: Zadobila teške ozljede i završila u komi

Majka žrtve izjavila je da je učenica iz škole maltretirala njenu kćer dvije i pol godine jer se oblačila i ponašala previše slobodno za islam

Koledž Arthur-Rimbaud, Francuska

 Pascal Guyot/Afp

Francuske vlasti pokrenule su hitnu istragu nakon što je troje tinejdžera pretuklo 14-godišnju djevojčicu ispred škole koju pohađa na jugu Francuske, zbog čega je ona teško ranjena te je završila u komi, prenosi The Guardian. Policija je zbog pokušaja ubojstva uhitila troje maloljetnika, među kojima je i djevojčica iz iste škole kao i žrtva. Djevojčica (14) priznala je da je pretukla žrtvu. Ostalo dvoje uhićenih maloljetnika ima 14 i 15 godina.

Tužitelji su kasnije priopćili da se 14-godišnja Samara probudila iz kome, ali da je nakon napada, koji se u utorak popodne dogodio ispred koledža Arthur Rimbaud u okrugu La Mosson-La Paillade, zadobila teške ozljede.

image

Koledž Arthur-Rimbaud, Francuska

Pascal Guyot/Afp

Hassiba, majka žrtve, izjavila je da je učenica iz škole maltretirala njenu kćer dvije i pol godine jer se oblačila i ponašala previše slobodno za islam.

"Zapravo ne razumijem razloge zašto je to dijete stalno napadalo Samaru, no postoji neki razlog. Mislim da je to zbog toga što je Samara malo slobodnija od nekih učenika", rekla je majka, prenosi The Guardian.

Nicole Belloubet, ministrica obrazovanja, naredila je istragu, a inspektori iz njezina ministarstva imat će vremenski rok od osam radnih dana da izvijeste o okolnostima napada. "Ova će misija imati za cilj utvrditi stvarne činjenice i odgovornosti", rekla je za BFMTV, dodajući da Samari duguju "istinu".

Francuski predsjednik Emmanuel Macron je izrazio je solidarnost s napadnutom djevojkom, ali je pozvao na oprez pri donošenju zaključaka o okolnostima napada. "U ovoj fazi istrage bih bio oprezan. Želim da se u miru utvrdi puna istina i da se tada donesu zaključci", rekao je Macron.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 07:33