NOĆNA DRAMA

Silovite eksplozije odjekuju Belgorodom: Najmanje troje poginulih u ruskom gradu koji graniči s Ukrajinom

Teško je oštećeno najmanje 11 stambenih zgrada i 40-ak obiteljskih kuća, tvrdi guverner belgorodske oblasti

Eksplozije u Belgorodu

 Жесть Белгород/Telegram/

Najmanje tri osobe poginule su, a nekoliko ih je ozlijeđeno u seriji eksplozija u ruskom gradu Belgorodu, blizu granice s Ukrajinom, izvijestio je guverner belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov na Telegramu, piše BBC.

Teško je oštećeno najmanje 11 stambenih zgrada i 40-ak obiteljskih kuća, dodao je Gladkov koji nije naveo uzroke eksplozije, ali je ustvrdio da je tijekom noći aktivirana protuzračna i proturaketna obrana.

Prema njegovim riječima, među hospitaliziranima je i jedno 10-godišnje dijete te jedan odrasli muškarac koji je u teškom stanju.

Njegove tvrdnje nisu mogle biti neovisno potvrđene, dok iz Ukrajine zasad nema nikakve reakcije.

Lokalni mediji na Telegramu su objavili snimke eksplozija.

Belgorod, grad od gotovo 400.000 stanovnika, nekih 40 km sjeverno od granice s Ukrajinom, administrativno je središte istoimene oblasti.

Otkako je Rusija pokrenula invaziju 24. veljače, pojavili su se brojni izvještaji o napadima na Belgorod i druge regije koje graniče s Ukrajinom, a Moskva optužuje Kijev za izvođenje napada.

Ukrajina nije preuzela odgovornost za prethodne napade, ali je te incidente opisala kao osvetu i "karmu" za rusku invaziju.

Moskva svoje akcije naziva "specijalnom vojnom operacijom" za razoružavanje i 'denacifikaciju' Ukrajine.

Ukrajina i njezini saveznici na Zapadu kažu da je rat ničim izazvani čin agresije.

Guverner Kurska: Srušili smo dva ukrajinska drona

Guverner Kurske oblasti Roman Starovojt u nedjelju ujutro je na svojem kanalu na Telegramu izvijestio da su tijekom noći nad tom ruskom oblasti oborena dva ukrajinska drona tipa Striž pri čemu, kako kaže, nije bilo ljudskih žrtava. Ni njegove tvrdnje nije bilo moguće neovisno potvrditi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:10