NEĆE JE VADITI

Ruskinja živi punih 80 godina s iglom u mozgu. Liječnici imaju teoriju kako se našla tamo i vrlo je potresna

Liječnici su rekli da iglu neće sada vaditi jer se boje da bi operacija pogoršala njezino stanje

Igla u mozgu žene u Rusiji

 Ministarstvo Zdravstva Sahalina/

Igla veličine tri centimetra je otkrivena u mozgu 80-godišnje žene u Rusiji, potvrdili su tamošnji zdravstveni dužnosnici, prenosi Insider.

Ministarstvo zdravlja regije Sahalin napisalo je u Telegram objavi da su lokalni radiolozi pronašli iglu od tri centimetra tijekom rendgenskog snimanja. Nije navedeno kada se to točno dogodilo, no zna se da je bilo ove godine.

Igla je pronađena u lijevom parijetalnom režnju te žene.

Dužnosnici su rekli da je igla bila u mozgu još od njezina rođenja, a liječnici smatraju da su je roditelji pokušali ubiti dok je bila beba.

Naime, u vrijeme rata, neki bi očajni roditelji zabadali iglu u meko mjesto na glavi novorođenčeta, gdje se kosti u lubanji još nisu spojile. To mjesto, fontanela, tada bi se zatvorilo i igla bi se uvukla u mozak djeteta te bi ono umrlo.

- Takvi slučajevi nisu bili neuobičajeni tijekom godina gladi, dodalo je ministarstvo.

Ova sada 80-godišnjakinja najvjerojatnije je rođena oko 1943. No preživjela je pokušaj čedomorstva, a od igle u mozgu nikada nije imala glavobolje.

Liječnici su rekli da iglu neće sada vaditi jer se boje da bi operacija pogoršala njezino stanje. Zdravlje joj nije ugroženo te je pod liječničkim nadzorom, piše Insider.

Sahalin je otok s oko 500.000 stanovnika koji se nalazi blizu jugoistočne obale kopnene Rusije. Nalazi se u Ohotskom moru, sjeverno od japanskog Hokkaida. Kontrola nad otokom je bila podijeljena između Sovjetskog Saveza i Japanskog Carstva početkom 20. stoljeća, no Moskva je u cijelosti preuzela otok tijekom Drugog svjetskog rata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 11:31