SUMANUTA TEORIJA

Rusi našli opravdanje: ‘Za Ukrajinu se bore supermutanti proizvedeni u američkim laboratorijima!‘

Potpredsjednik ruskog Vijeća Federacije I zamjenica predsjedavajuće Državne dume, hvalili su se otkrićem u dnevnim novinama

Ilustracija 

 Oleg Zabielin/Panthermedia/Profimedia/Oleg Zabielin/Panthermedia/Profimedia

Nakon gotovo pet mjeseci invazije na Ukrajinu, Rusi su dali novo objašnjenje zašto planovi Kremlja ne idu po planu i zašto trpe velike gubitke. Ovoga puta tvrde kako je razlog u tome jer za Ukrajince ratuju eksperimentalne trupe mutanata stvorene u tajnim biolaboratorijima. U službenom objašnjenju tako stoji kako su ukrajinske trupe pretvorene u nadljudske strojeve za ubijanje zahvaljujući "tajnim eksperimentima" u, naravno, američkim biolaboratorijima.

Bez obzira na bezbrojna izvješća koji svjedoče da su se tisuće ruskih vojnika odbili boriti, i kako su sabotirali vlastitu opremu i čak se namjerno ranjavali kako bi pobjegli s bojišta, ruski državnici tvrde da su glavni razlog svih dosadašnjih poraza ukrajinski "mutanti"

Da stvar bude luđa, ta teorija nije niknula na opskurnom forumu ili u nekom satiričnom listu, već je u javnost plasirana od strane dva državnika koji predvode povjerenstvo za istraživanje "biolaboratorija" u Ukrajini, stoji u Kommersantu, ruskom dnevnom listu posvećenom politici i biznisu.

Konstantin Kosačev, potpredsjednik ruskog Vijeća Federacije, i Irina Jarovaja, zamjenica predsjedavajuće Državne dume, pred okupljenim ruskim novinarima hvalili su se otkrićem koje su opisali kao "prijelomno".

image

Konstantin Kosačev i Irina Jarovaja predstavljaju ‘prijelomno otkriće‘ o ‘ukrajinskim mutantima‘

Not Supplied/Willwest News/Profimedia/Not Supplied/Willwest News/Profimedia

Testiranje krvi ukrajinskih ratnih zarobljenika, kazali su, otkrilo je "niz bolesti" koje sugeriraju da su na njima provedeni tajni eksperimenti "u vojne svrhe".

- Okrutnost i barbarstvo ukrajinske vojske, svi zločini koje čine protiv civilnog stanovništva, monstruozni zločini koje čine protiv ratnih zarobljenika, samo potvrđuju da je stvoren okrutan ukrajinski stroj za ubijanje koje su implementirale Sjedinjene Države - kazala je Jarovaja novinarima.

Jarovaja tvrdi da Amerikanci ukrajinskim vojnicima i dalje ubrizgavaju droge koje ”potpuno neutraliziraju i posljednje tragove ljudske svijesti i pretvaraju ih u najokrutnija i najsmrtonosnija čudovišta”.

Bizarna je njena tvrdnja kako je prisutnost antitijela na hepatitis A u krvi ukrajinskih zatvorenika dokaz zavjere u koje su uključeni američki biolaboratoriji, budući da je bivši ministar zdravlja Ukrajine bio dvojni ukrajinsko-američki državljanin koji je radio na nabavi lijekova za liječenje hepatitisa u zemlji.

Dok teorije zavjere o biolaboratorijima datira još iz Sovjetskog Saveza, nakon invazije 24. veljače, postale su učestalije i luđe nego ikad prije, zaključuje Daily Beast.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 20:46