UBOJITA DOMINA

Rat Ruskinja u New Yorku: Pokušala ubiti kozmetičarku tortom, iza svega se krio pakleni plan

Ruskinja koja živi u New Yorku proglašena je krivom za pokušaj ubojstva u bizarnoj zavjeri krađe identiteta

Viktoria Nasirova i Olga Tsvik

 Facebook/

Viktoria Nasirova, Ruskinja koja živi u njujorškom Brooklynu, osuđena je u četvrtak za pokušaj ubojstva, piše BBC. Naime, Nasirova je još 2016. pokušala ubiti svoju kozmetičarku Olgu Tsvik tako što je u komad cheesecakea stavila jak sedativ Fenazepam.

Kako je utvrđeno na sudu, Nasirova je imala pakleni plan krađe identiteta, jer su ona i Tsvik izgledale jako slično.

Nasirova, koja danas ima 47 godina, u kolovozu 2016. uputila se u kuću svoje kozmetičarke u Queensu ponijevši sa sobom kutiju u kojoj je bio cheesecake. Sama je pojela dva komada, a treću, otrovnu krišku, ponudila je Tsvik. Nakon što je nesretnoj kozmetičarki pozlilo te se onesvijestila, Nasirova je iskoristila priliku. Ukrala je Tsvik ukrajinsku putovnicu i američku radnu dozvolu, kao i nakit te oko 4000 dolara u gotovini. Zatim je svoju žrtvu preobukla u čipkasto donje rublje, a po stanu razbacala tablete kako bi sve izgledalo kao samoubojstvo.

No, Nasirova nije računala da će Tsvik preživjeti. Nju je sljedećeg dana našao kako leži bez svijesti prijatelj i odmah je odveo u bolnicu.

- Porota je mogla vidjeti kako je ovdje riječ o pravoj, pravcatoj zavjeri. Srećom, njezina žrtva je preživjela, a otrov nas je odveo do krivca - poručila je na suđenju Melinda Katz, tužiteljica okruga Queens. Dodajmo kako Nasirovoj prijeti 25 godina zatvora.

Nasirovoj ovo nije prvi put da ima problema sa zakonom.

Interpol je 2015. za njom raspisao crvenu tjeralicu zbog ubojstva žene u Rusiji godinu dana ranije. Optužena je za ubojstvo susjede Ale Aleksenko i krađu njezine životne ušteđevine.

Nasirova, za koju američki mediji izvještavaju da je bivša domina, također je optužena da je drogirala i pljačkala muškarce koje je upoznala na web stranicama za upoznavanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 22:50