‘PALI‘ JEDAN ZA DRUGIM

Putin i njegovi suradnici snimljeni kako spavaju na sastanku: Očajnički su se trudili držati oči otvorenima...

‘Čak i prije leta za Kamčatku, Putin je imao problema s bubrezima, pojavila mu se oteklina na licu i ‘vrećice‘ ispod očiju‘

Vladimir Putin

 Vladimir Smirnov/Afp

Ruski predsjednik Vladimir Putin i neki njegovi suradnici su, kako se čini, zadrijemali tijekom nedavnog sastanka, piše Daily Mail.

Video koji se pojavio na internetu prikazuje ruskog čelnika (69) kako drijema tijekom sastanka državnog vijeća o razvoju turizma u Rusiji.

Snimka stiže nakon tvrdnji da se Putin ‘požalio liječnicima na umor i otežano disanje‘ tijekom svog putovanju na daleki istok Rusije gdje je prisustvovao velikim vojnim vježbama Vostok.

Video sa sastanka državnog vijeća također pokazuju kako i Putinovi dužnosnici očajnički pokušavaju držati otvorene oči dok slušaju govore.

Čini se kako su jedan za drugim zadrijemali na sjednici održanoj na otoku Russky u blizini grada Vladivostoka na dalekom istoku Rusije nakon što ih je Putin odvukao preko sedam vremenskih zona kako bi prisustvovali sastanku.

Snimka Putina koji spava tijekom sastanka, kao i tvrdnje da se žalio na umor i nedostatak zraka, izazvale su nove sumnje u njegovo zdravstveno stanje.

Telegram kanal General SVR - koji već dugo tvrdi da Putin pati od ozbiljnih zdravstvenih problema - čak ide toliko daleko da tvrdi kako je već bio spreman i Putinov dvojnik za slučaj da Putin ne bude mogao prisustvovati sastanku.

‘Čak i prije leta za Kamčatku, predsjednik Rusije Vladimir Putin imao je problema s bubrezima, pojavila mu se oteklina na licu i jasno vidljive ‘vrećice‘ ispod očiju‘, naveo je kanal.

‘Unatoč uzimanju lijekova, nije bilo jasnog poboljšanja. Po dolasku na Kamčatku, Putin se liječnicima požalio na umor i otežano disanje. No ipak je odlučio sudjelovati u unaprijed planiranim aktivnostima. Predsjednikov dvojnik bio je spreman uskočiti‘, kaže se na Telegramovom kanalu.

Pitanja o Putinovom zdravlju već neko vrijeme kruže Rusijom, a neki sugeriraju da ima rak ili Parkinsonovu bolest i da je zbog odlazaka na operaciju znao nestati na par dana.

Glasina je bilo toliko da je Kremlj bio prisiljen javno ih demantirati, a Putinov glasnogovornik Dmitrij Peskov odlučno je tvrdio da je ruski čelnik ‘izvrsnog zdravlja‘ i da su sva govorkanja ‘potpuna besmislica‘.

No u početkom tjedna se opet činilo da Putin šepa dok je prisustvovao velikim ratnim vježbama Vostok.

Video objavljen na internetu prikazuje Putina kako ukočeno hoda po prostoriji i čini se da oklijeva prije nego što odluči sići niz stepenicu do svog sjedala.

Samo dan ranije, Putin je snimljen s neobjašnjivim trzanjem noge dok je držao govor pred mladim Rusima.

Posljednjih mjeseci viđen je kako šepa dok izlazi iz aviona u Iranu i čudno uvrće stopalo tijekom sastanka s bjeloruskim diktatorom Lukašenkom u svibnju.

A ovaj tjedan, Putin je viđen kako razgovara sa školarcima i istovremeno manično trza nogama i čvrsto steže naslon za ruku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 04:06