BOLNA ISPOVIJEST

Prvi istup Vanjine majke nakon pronalaska tijela djevojčice: ‘Meni je neshvatljivo kako je ona sada u grobu...‘

Zorica Đorčevska dala je, kako se navodi, prvu izjavu za medije nakon što je pronađeno tijelo njezine otete i ubijene kćeri

Ljupčo Palevski-Palčo, Vanja, Vanjin otac Aleksandar

 Društvene Mreže/telegraf.rs//

Zorica Đorčevska, majka 14-godišnje Vanje Đorčevske, čije je tijelo nakon što je oteta i svirepo ubijena pronađeno kod Skoplja, glavnog grada Sjeverne Makedonije, dala je, kako se navodi, ekskluzivnu izjavu - prvu od kada je pronađeno tijelo njezine kćeri - za srpsku Republiku.

"Nisam u stanju pričati. Ja još ne znam zašto se ovo dogodilo. Još čekam epilog svega ovoga. Još mi nije jasno zašto se moj najnormalniji život pretvorio u pakao, rekla je Zorica Đorčevska, kako prenosi Blic.

"Meni je samo neshvatljivo kako je i zašto moja prelijepa djevojčica sada u grobu. Ja imam kroničnu bolest, ali se držim, bitno mi je samo da doznam istinu, a druga kćer je trenutačno bolesna, svi se nadaju da će biti dobro. Molim vas, previše vas molim da pričekate da doznamo zašto se ovo dogodilo", rekla je.

Vanjina majka se još ne želi izjašnjavati o svom bivšem suprugu, Vanjinom ocu Aleksandru, koji je također osumnjičen u ovom slučaju, a za kojega i sada, kao i kad je prijavila otmicu kćeri, tvrdi da su bili u dobrim odnosima.

"Pa kažem da ništa ne znam. Meni je sve ovo nerealno. Ali mi smo razvedeni pet godina i ja ne znam što je radio i a kim. Bili smo u dobrim odnosima zbog djece. Nismo se svađali oko skrbništva, oko odgoja, smio ih je vidjeti kad god želi ili kad god djeca zažele", rekla je Zorica.

‘Nije me zanimao suprugov život‘

Navodi da ne zna je li njezin bivši suprug bio u kockarskim dugovima jer mu se nije miješala u život.

"Ne znam i njegov život me nije zanimao. Moj život su bili djeca i moj posao. Bio je ostavljen na miru da on mene ostavi na miru. Kada i da smo pričali, pričali smo o djeci. Molim vas ne postavljajte mi više pitanja budući da i ja sebi postavljam mnogo pitanja zašto se ovo dogodilo. I čekam da doznam".

Novinarima je rekla da je ne pitaju ništa za drugu kćer i kako se ona nosi sa svime. Ne otkriva ni njezine godine. "Nemojte me pitati za drugo dijete, molim vas. Sada mi je najbitnije da nju zaštitim", poručila je Zorica Đorčevska, napomenuvši da ima najveće moguće povjerenje u policiju.

Vanja Đorčevska oteta je i ubijena 27. studenog, a među petero osumnjičenih je i njezin otac.

Prvoosumnjičeni za otmicu i ubojstva Vanje Đorčevske i Pančeta Žežovskog, frizera i Velesa čijim je automobilom, nakon njegove smrti, izvršena otmica Vanje, je kontroverzni desničar Ljupčo Palevski-Palčo, uhićen prije dva dana nakon raspisane međunarodne tjeralice.

Ranije su uhićene još tri osobe - Velibor Manev, Vlatko Kešišev i Bore Videvski - zbog sumnje da su sudjelovali u kriminalnom činu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 03:56