JOSEF FRITZL

‘Prijatna kavica‘ za notornog zločinca: ‘Vidjeli smo ga! Ide od kafića do kafića dok se priprema za izlazak iz zatvora‘

Josef Fritzl uočen je kako pije kavu u lokalnom kafiću dok se priprema za izlazak iz zatvora u kojem služi doživotnu kaznu zbog incesta

Josef Fritzl

 Helmut Fohringer/Afp/Profimedia/Helmut Fohringer/afp/profimedia

Josef Fritzl, monstrum iz Austrije koji je svoju kćer 24 godine držao zatočenu u podrumu, silovao je i s njom dobio sedmero djece, viđen je ispred zatvora u kojem služi doživotnu kaznu kako uživa u ispijanju kavica u nekoliko lokalnih kafića, prenosi Daily Mail.

Fritzl je završio u zatvoru 2009. nakon što je priznao da je otac sedmero djece koje je dobio sa svojom kćeri Elisabeth, koju je držao zatočenom 24 godine.

Sada je viđen u kafićima u gradu Krems an der Donau te se očito priprema za puštanje na uvjetnu slobodu. Regionalni tjednik Bezirksblatt piše da je ‘Fritzl viđen u raznim kafićima Kremsa‘.

"Istina je. Nekoliko ljudi kojima u potpunosti vjerujem reklo mi je da su ga vidjeli. Nije da je samo jedan stanovnik uvjeren da je vidio Fritzla. Dobio sam ovu informaciju od nekoliko ljudi, neovisno jedni o drugima", rekla je žena koja je željela ostati anonimna za tamošnje medije.

Austrijska televizija ORF izvijestila je prije nekoliko dana da novi psihijatrijski izvještaj o Fritzlu, koji boluje od demencije, kaže da on više ne predstavlja opasnost za javnost. To znači da sud sada može odlučiti hoće li biti premješten u običan zatvor.

Fritzl se trenutno nalazi u ustanovi visoke sigurnosti za mentalno poremećene prijestupnike u zatvoru Stein u gradu Krems an der Donau.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 15:23