MANJE NOVIH SLUČAJEVA

Popušta epidemija korone u Sjevernoj Koreji, vlast tvrdi: ‘Situacija je pod kontrolom‘

Pretpostavlja se kako Sjeverna Koreja zbog manjka testova na koronavirus ne objavljuje da su svi slučajevi povezani s COVID-19
 Str/Afp

Sjeverna Koreja prijavila je treći dan u nizu manje od 200.000 slučajeva „groznice“ te potvrdila da situaciju s ovim problemom „ima pod kontrolom“.

U posljednja 24 sata evidentirano je nešto više od 134.000 slučajeva „groznice“, odnosno, sumnjivih slučajeva na COVID-19. No, ta je brojka nastavak pada, a podsjetimo kako je prošlog tjedna Sjeverna Koreja pet dana u nizu prijavljivala iznad 200.000 slučajeva u 24 sata.

Isto tako, u posljednja 24 sata nije prijavljen ni jedan smrtni slučaj povezan s „groznicom“.

Od 12. svibnja, kada su zabilježeni prvi primjeri povezani s COVID-19, u ovoj zemlji je prijavljeno skoro tri milijuna slučajeva povezanih s epidemijom, ali se isto tako nešto više od dva i pol milijuna u međuvremenu oporavilo, dok je oko 400.000 slučajeva trenutačno na liječenju. Do sada je preminulo 68 osoba.

Pretpostavlja se kako Sjeverna Koreja zbog manjka testova na koronavirus ne objavljuje da su svi slučajevi povezani s COVID-19, već ih vodi kao slučajeve sa simptomima groznice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:56