LJUTNJA U SRBIJI

Pogledajte što je dočekalo gledatelje RTS-a 1 netom prije nastupa Baby Lasagne, mnogi su pobjesnili

Upravo u tom trenutku na beogradski aerodrom sletio je kineski predsjednik Xi Jinping

Poljska predstavnica Luna

 Jessica Gow/tt/Afp

Večeras je prva polufinalna večer Eurosonga, medijskog spektakla koji se s velikom pažnjom prati diljem Europe. Pa tako i u Srbiji.

No, gledatelje u susjednoj državni neugodno je iznenadila državna televizija RTS koja je usred nastupa predstavnice iz Poljske Lune prekinula prijenos Eurovizije.

Zašto? Upravo u tom trenutku na beogradski aerodrom sletio je kineski predsjednik Xi Jinping, koji je na mini-turneji Europom u sklopu koje posjećuje Francusku, Srbiju i Mađarskoj.

Svakako se radi o iznimno moćnom gostu (uz čelnika SAD-a sasvim sigurno najmoćnijoj osobi na svijetu), kojem k tome u Srbiji tepaju i "brate Xi", zbog čega je gledatelje RTS-a 1 umjesto nastupa našeg Baby Lasagne dočekao natpis "Svečani doček predsjednika Narodne Republike Kine Xi Jinpinga" uz prikladnu pozadinu s motivima kineske i srpske zastave.

Prijenos Eurosonga u tom je trenutku nastavljen a RTS 2, a na RTS 1 vraćen je netom nakon 22 sata. Treba reći i da je RTS najavio ranije da će prekinuti prijenos Eurovizije zbog dolaska kineskog čelnika, ali mnogi to očito nisu vidjeli na vrijeme.

image

Ekran na RTS 1 prilikom slijetanja Xi Jinpinga u Beograd

Screenshot/

Inače, komentari gledatelja Eurosonga u Srbiji na nastup Baby Lasagne vrlo su pozitivni, a mnogi ističu kako je baš on njihov favorit za pobjedu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 12:10