FILMSKA AKCIJA

Pljačka draguljarnice o kojoj bruji cijela Italija: Policija ih uhvatila na djelu, oni nestali u sekundi. Evo što se točno dogodilo

Dok smo otvarali vrata, čuli smo ih kako dovikuju ‘idemo, idemo‘, rekao je istražitelj

Policija ispred Bulgarija u Rimu

 Francesco Benvenuti/lapresse/profimedia/Francesco Benvenuti/lapresse/profimedia

Skupina lopova provalila je u podrum draguljarnice u Rimu i ukrala drago kamenje u vrijednosti od gotovo pola milijuna eura, a zatim su pobjegli kroz kanalizaciju koja potječe još iz starog Rima. Pljačka je trajala 11 minuta, a scenarij podsjeća na scene iz ponajboljih hollywoodskih akcijskih filmova, prenosi Daily Mail.

U subotu u gluho doba noći pljačkaši su se namjerili na draguljarnicu Bulgari u jednoj od najekskluzivnijih ulica talijanske prijestolnice Via Condotti.

image

Sharon Stone nosi nakit Bulgari

Independent Photo Agency Srl/alamy/alamy/profimedia/Independent Photo Agency Srl/alamy/alamy/profimedia

Maskirani pljačkaši gazili su po prljavoj vodi kanalizacije prije nego što su se popeli kroz rupu izbušenu u podu ekskluzivne prodavaonice nakita. Čini se da je skupina od tri do pet osoba znala koliko će dugo trajati pljačka pa su zabarikadirali bočna vrata kako bi spriječili policiju da uđe u zgradu koja se nalazi u blizini poznatih Španjolskih stuba.

Skupina je potom ugrabila zalihu skupocjenih satova i nakita iz staklenih vitrina. Istog trenutka je upaljen alarm koji je stigao na adresu privatne zaštitarske tvrtke, a koja je odmah kontaktirala policiju. Trebalo im je sedam minuta da dođu do trgovine, ali zatim još i četiri minute da razbiju zabarikadirana vrata.

- Dok smo otvarali vrata, čuli smo ih kako dovikuju ‘idemo, idemo‘, rekao je jedan istražitelj za list La Repubblica.

Dok je policija razbijala vrata, banda je već skakala kroz probušenu rupu. Pobjegli su policajcima i izgubili se u rimskoj mreži kanalizacijskih tunela, prenio je britanski The Times. Rupa koju su policajci otkrili povezuje dučan s podrumom susjedne zgrade.

image

Policija ispred Bulgarija u Rimu

Francesco Benvenuti/lapresse/profimedia/Francesco Benvenuti/lapresse/profimedia

Skupina je navodno u trgovini ostavila pajser, no pretpostavlja se da su svi tijekom pljačke nosili rukavice i da nisu ostavili otiske prstiju. Istražitelji se nadaju da će im u istrazi pomoći snimke nadzorne kamere.

- Centar Rima je premrežen kanalizacijskim tunelima koji potječu iz doba starog Rima i još uvijek se koriste, objasnio je Marco Placidi, voditelj Sotterranei di Roma, skupine koja istražuje rimsku podzemnu arheologiju.

- Dovoljno su veliki da se po njima može hodati, i ako ne pada kiša, u njima nema više od 10 centimetara vode. Nisu u cijelosti mapirani pa je teško znati kamo su pljačkaši otišli, rekao je Placidi.

Telegraph piše da su prevaranti neko vrijeme istraživali trgovinu Bulgari, a možda su se čak i predstavljali kao kupci ne bi li dobili uvid u interijer trgovine i njezine sigurnosne sustave.

Grčki državljanin Sotirio Bulgari otvorio je prvu trgovinu luksuznog nakita 1884. godine u ulici Via Sistina u Rimu.

Nakit Bulgari nosile su najveće hollywoodske zvijezde poput Sharon Stone, Catherine Zeta Jones, Elizabeth Taylor, Audrey Hepburn i Emme Watson.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. lipanj 2024 12:03