KRIVA PROCJENA

Ovo je teško i za gledati: Kruzer od 200 metara udario u betonski mol, posada napravila kobnu pogrešku

Posada je pogrešno izračunala brzinu i brod je prebrzo prišao molu, što je rezultiralo sudarom
 Screenshot: Youtube

Na snimci koja se može vidjeti na društvenim mrežama vidljiv je trenutak kada je kruzer dug 200 metara udario u pristanište u turskoj luci, nakon što je očajnički pokušao usporiti.

Brod za krstarenje Celestyal Journey rutinski je dolazio u luku u Kusadasiju u Turskoj prošlog tjedna kada je pramcem udario u betonski mol.

Posada je pogrešno izračunala brzinu i brod je prebrzo prišao molu, što je rezultiralo sudarom, izvijestio je Cruise Hive.

Članovi posade broda od 597 članova navodno su spustili sidro u pokušaju da uspore približavanje, no unatoč njihovim naporima brod se ipak zabio u gat.

Sudar je uzrokovao tek minimalnu štetu na brodu i pristaništu. Nema izvještaja o ozlijeđenima na brodu ili na obali.

Celestyal Journey udario je u mol u luci za krstarenja Kusadasi u ponedjeljak prošlog tjedna u 12 sati po lokalnom vremenu dok je posada pokušavala pristati.

Putnici su još uvijek mogli uživati ​​u svom danu u Kusadasiju, jednom od najočuvanijih grčko-rimskih gradova na svijetu, kao što je bilo planirano, izvijestio je Cruise Hive.

Luka, koja ima osam vezova za velike brodove, najpopularnija je luka za kruzere u Turskoj. Dužnosnici kažu da incident nije negativno utjecao na posao.

Kompanija Celestyal Cruises, koja upravlja ovim brodom i s još dva, nije morala mijenjati rute nakon incidenta.

Celestyal Journey ušao je u upotrebu 1994. i isprva je plovio za Holland America Line kao Ryndam. Celestyal Cruises kupio je brod za krstarenje prošle godine.

Kruzer ima 630 kabina, uključujući 149 s balkonima, a gostima nudi pristup u sedam ekskluzivnih restorana i osam barova i salona, ​​izvijestio je Haber7.com.

Celestyal Journey trenutno plovi na krstarenjima od sedam noći na području Egejskog mora do kraja listopada 2024.

Međutim, za razliku od tipične zatvorene rute, povratna putovanja Celestyal Journeyja se preklapaju, omogućujući gostima da se ukrcaju i iskrcaju u Kusadasiju, kao i u raznim gradovima u Grčkoj.

Putnici mogu započeti svoje putovanje u Iraklionu na Kreti, u Pireju kod Atene ili u Solunu.

Brod će na posljednje putovanje Egejskim morem krenuti 19. listopada ove godine. Slijedit će 14-dnevno krstarenje od Atene do Dohe u Kataru.

Jednom kada stigne u svoju novu matičnu luku u Dohi, Celestyal Journey ponudit će povratnu plovidbu od sedam noćenja do Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Glasnogovornik Celestyala rekao je: ‘Celestyal Journey naišao je na manji incident dok je pristajao u Kusadasiju u Turskoj.

‘Nema izvješća o ozlijeđenima na brodu ili na kopnu, a plovilo nije pretrpjelo nikakvu štetu.

‘U tijeku je očevid kako bi se utvrdio uzrok incidenta. Putovanje prema Kreti se nastavilo prema planu.‘, kazao je glasnogovornik, piše Daily Mail.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:16