BIG TASTY? NE BAŠ...

Otišla u McDonald‘s, u burgeru umjesto govedine dobila - guštera: ‘Zagrizla sam reptila, a oni mu nude 10% popusta?!‘

Žena se iste večeri vratila u restoran, ali od osoblja je dobila samo kompenzaciju u obliku ‘10 posto popusta‘ na sljedeći obrok

ilustrativna fotografija

 Profimedia

Jedna Francuskinja u dobi od 30-ak godina tužila je McDonald‘s nakon što je u njihovu hamburgeru umjesto u "klasičnu" goveđu pljeskavicu zagrizla u - guštera! Američki lanac restorana brze hrane ponudio joj je "10 posto popusta" zbog neugodnosti koju je doživjela kad je naručila Big Tasty u njihovu lokalu u Saint-Witzu, u području Val d’Oise izvan Pariza. No ona im je uzvratila tužbom.

Spomenuti incident dogodio se u veljači 2021., no tek sad je "procurio" u javnost.

Tužiteljica kaže kako je zagrizla samo jedan zalogaj i odmah osjetila nešto sumnjivo u obroku.

- Otvorila sam hamburger i otkrila zgnječenog guštera, utroba mu je visjela van - rekla je žena za Le Parisien, a prenosi The Telegraph. Njezina prijateljica dodala je kako je "gmaz bio premazan umakom".

- Pa kuhar je to morao vidjeti! Sigurno je vidio - izjavila je.

Tužiteljica je tad još dojila svojega osmomjesečnog sina i zabrinula se za svoje i djetetovo zdravlje jer je, kaže, čitala da gušteri mogu prenositi razne štetne bakterije, uključujući i salmonelu. Odmah je odlučila prestati dojiti.

Iste večeri vratila se u restoran, ali od osoblja je dobila samo kompenzaciju u obliku "10 posto popusta" na sljedeći obrok.

- Stekla sam dojam da uopće nisu bili iznenađeni. Kuhar je bio tamo, ali niti u jednom trenutku nije me došao vidjeti, a nadzornika uopće nije bilo - ispričala je.

Te noći nije mogla spavati, a sljedećega dana osjećala se loše pa je otišla liječniku koji joj je prepisao antibiotike kao mjeru opreza. Kasnije ju je konačno nazvao i upravitelj lokala te joj predložio da ipak kontaktira osiguravatelja tvrtke.

- Barem su prepoznali da postoji problem. Ono što sam zapravo željela jest da mi kažu kako im je žao - rekla je žena.

Kontaktirala je odvjetnika Fredericka Petitpermona, koji je guštera nekoliko tjedana držao u svome hladnjaku u slučaju da ga treba poslati u laboratorij na testove. No odvjetnik također kaže kako ga vlasti za sigurnost hrane nisu zvale. Sad je podnio tužbu protiv McDonald‘sa zbog "ugrožavanja života". Ročište je zakazano za veljaču sljedeće godine.

Menadžment McDonald‘sove poslovnice u Saint-Witzu inzistira na tome da su pritužbu shvatili vrlo ozbiljno. Tvrde kako su naredili i internu istragu, no nisu pronašli ništa loše.

- Kvaliteta i sigurnost hrane naši su glavni prioriteti i baš zato tijekom pripreme jelovnika primjenjujemo brojne revizije i provjere - stoji u njihovu priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 06:47