FATALNI NEMAR

Otac proglašem krivim za ubojstvo kćerke (16), dopustio joj je da tijekom lockdowna postane morbidno pretila

Vjeruje se da je ovo prvi slučaj kaznenog gonjenja roditelja koji su svoje dijete ubili tako što nisu pazili na njegovu dijetu

Kaylea Titford (16)

 Family Handout/PA Images/Profimedia

Otac koji je svojoj kćerki s invaliditetom dopustio da tijekom karantene koja je uvedena zbog pandemije koronavirus postane morbidno pretila proglašen je krivim za njezino ubojstvo, piše The Guardian.

Porota je utvrdila da je Alun Titford (45) svoju 16-godišnju kćer s Kayleu do te mjere zanemarivao da je ova u konačnici preminula. Titford je zbog toga proglašen krivim za ubojstvo iz nehaja, a rečeno mu je da može očekivati da će mu biti izrečena i zatvorska kazna.

Kayleina majka Sarah Lloyd-Jones prošle je godine u prosincu priznala krivnju za isto kazneno djelo. Titford i Lloyd-Jones živjeli su sa svoje šestero djece u gradu Newtownu u Walesu.

Supružnicima će kazna biti izrečena 1. ožujka.

Vjeruje se da je ovo prvi slučaj kaznenog gonjenja roditelja koji su svoje dijete ubili tako što nisu pazili na njegovu dijetu.

Na sudu se moglo čuti da je Kaylea svoje posljednje dane provela u uvjetima "u kojima ne bi trebale živjeti ni životinje, a kamoli ranjiva 16-godišnjakinja koja ovisi o drugima".

Djevojka je preminula ili 9. ili 10. listopada 2020. godine.

Kaylea je bolovala od hidrocefalusa (vodena glava) i spine bifide (rascjepa kralježnice) te nije mogla koristiti noge. Djevojčica je pohađala redovnu nastavu te igrala košarku u kolicima.

Na sudu se moglo čuti da je Kaylea bila "nezavisna", "ljupka" i "pričljiva" djevojka koja se voljela šalici.

Karatena je u Walesu uvedena u ožujku 2020. godine i zdravlje joj je tijekom idućih sedam mjeseci potpuno propalo.

Titford je nakon uhićenja rekao da misli da Kaylea u tom periodu uopće nije ustajala iz kreveta, no kasnije je promijenio priču te ustvrdio da se njegova kći bila mobilna sve dok nije preminula.

Titford je rekao da je u njezinu sobu posljednji puta ušao dva tjedna prije nego što je preminula te da tada nije primijetio ništa neobično.

Djelatnici hitne pomoći koji su pozvani nakon što je djevojčica preminula rekli su da je njezina soba strašno zaudarala te da su ispod njezina tijela otkrili crve. Kaylea je u trenutku smrti bila teška 146 kilograma. Djevojčica je bila visoka 145 centimetara i indeks tjelesne mase joj je u trenutku smrti iznosio 70.

Tiford je tijekom suđenja priznao da je iznevjerio svoju kćer te da se za nju nije brinuo jer je bio suviše lijen.

Djevojčičini nokti na nogama nisu odrezani šest mjeseci, a bila je 20 kilograma preteška za svoja invalidska kolica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 10:25