DIRLJIVE SCENE

‘One su nam dva mala svjetionika nade‘: Cijeli Kijev ganut pričom o bebama rođenima pod bombama

‘U uvjetima daleko od onih koji zaslužuju novi život čuo se glas novorođenčeta ... rođen je dječak‘, kazao je liječnik

Bebe rođene usred bombardiranja

 Twitter

Dok se skrivala od ruskog bombardiranja u stanici metroa u Kijevu, 23-godišnja žena rodila je djevojčicu po imenu Mia.

Beba je rođena u petak nešto prije 20.30 sati nakon što su prolaznici čuli vriskove djevojke i požurili joj pomoći u porođaju prije nego što su pozvali hitnu pomoć da ih odvezu u bolnicu. Kažu da su i majka i beba dobro, a događaj su prozvali 'svjetionikom nade'.

Fotografije koje je uz majčino dopuštenje objavila ukrajinska političarka Hannah Hopko prikazuju dojenče koje majka drži za ruku.

Kazala je da je malena Mia rođena u 'stresnom okruženju' usred teškog bombardiranja, ali da je majka 'sretna nakon izazovnog poroda'.

Još jedna beba rođena je tijekom teškog bombardiranja rano u subotu.

Majka dječaka dopremljena je u podrum bolnice nakon što su dijelovi zgrade oštećeni u napadu.

'U uvjetima daleko od onih koji zaslužuju novi život čuo se glas novorođenčeta ... rođen je dječak, kazao je liječnik, prenosi britanski Telegraph.

Na Twitteru se pojavila i snimka nekolicine beba u podrumu kijevske bolnice - svi s odjela neonatologije također su premješteni u podrum nakon bombardiranja.

Ruske trupe u subotu su se u glavnom gradu sukobile s ukrajinskim snagama. Postrojbe su pokušavale napredovati kroz grad iz nekoliko pravaca no zasad ukrajinske snage kontroliraju situaciju u Kijevu.

Agencija UN-a za izbjeglice priopćila je da je više od 120.000 ukrajinskih izbjeglica napustilo zemlju otkako je Rusija započela napad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 12:46