KAKAV OBRAT

Obustavljen je kazneni postupak protiv Donalda Trumpa!

Razmatra se žalba optuženog na odluku kojom se dozvoljava da tužiteljica okruga Fulton, Fani Willis, ostane na slučaju

Donald Trump

 Kena Betancur/afp/profimedia/Kena Betancur/afp/profimedia

Žalbeni sud u Georgiji privremeno je obustavio slučaj izborne subverzije protiv Donalda Trumpa i nekoliko njegovih suoptuženika – što je velika pobjeda za bivšeg predsjednika koji želi pogurati daljnja pravna pitanja do 2025. godine ako ih ne uspije u potpunosti riješiti.

- Privremeno se obustavlja kazneni postupak protiv Donalda Trumpa i 14 suoptuženika dok se razmatra žalba optuženog na odluku kojom se dozvoljava da tužiteljica okruga Fulton, Fani Willis, ostane na slučaju, stoji u dokumentu, prenosi Reuters.

Vrhovni sudac okruga Fulton Scott McAfee isprva je dopustio nastavak postupka u njegovoj sudnici dok je žalbeni sud razmatrao žalbu na njegovu odluku da dopusti Willis ostanak na slučaju.

Odluka žalbenog suda jedan je od Trumpovih niza uspjeha u njegovoj dugotrajnoj strategiji da tužitelje stavi u defenzivu, napada ih u javnoj sferi i izazove ih na sudu.

Naime, Trump i neki od njegovih suoptuženika su pokušavali Willis diskvalificirati iz slučaja zbog romantične veze koju je imala s Nathanom Wadeom, posebnim tužiteljem kojeg je angažirala da pomogne u vođenju slučaja. Optuženi su tvrdili da je Willis financijski profitirala od veze s Wadeom, za kojeg branitelji kažu da je platio nekoliko odmora za par.

U ožujku je McAfee presudio da nema dovoljno dokaza da je Willis imala financijske koristi od te veze. Njezino je svjedočenje odvratilo raspravu od optužbi s kojima se Trump i drugi suočavaju u Georgiji.

Sudac je na kraju odlučio da će Willis biti dopušteno da nastavi voditi slučaj ako Wade odstupi, što je on kasnije i učinio.

Glavni Trumpov branitelj u Georgiji, Steve Sadow, rekao je da je ova presuda o obustavi ispravna.

- Žalbeni sud u Georgiji ispravno je obustavio sve postupke protiv predsjednika Trumpa na prvostupanjskom sudu čekajući odluku o našoj žalbi koja tvrdi da bi slučaj trebao biti odbačen i da bi tužiteljica okruga Fulton trebala biti diskvalificirana zbog svog nedoličnog ponašanja, rekao je Sadow, prenosi CNN.

Podsjetimo, porota u New Yorku je prošlog tjedna proglasila Trumpa krivim za pokušaj prikrivanja potplaćivanja bivše porno zvijezde Stormy Daniels kako bi ona šutjela o njihovoj aferi. Trump je obećao da će i tu presudu osporiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. lipanj 2024 05:42