OSJETNA POBOLJŠANJA

Novi WhatsApp: Aplikacija s dvije milijarde korisnika uvodi velike promjene, funkcije uskoro dostupne

Dosad se istovremeno nije moglo povezati više uređaja zbog zaštite nestajućih poruka (end-to-end poruke)

Ilustracija

 Psl Images/Alamy/Alamy/Profimedia/Psl Images/alamy/alamy/profimedia

WhatsApp konačno uvodi mogućnost prijave na više uređaja istovremeno. Nova funkcija bit će dostupna svim korisnicima kroz nadolazeće tjedne, potvrdili su iz kompanije, a na svim prijavljenim uređajima poruke će se sinkronizirati što ranije nije bilo moguće, prenosi Techcrunch.

- Moći ćete se prijaviti na isti WhatsApp račun na najviše četiri uređaja, poručio je Mark Zuckerberg.

Dosad su korisnici mogli imati samo jedan WhatsApp račun na mobilnom uređaju koji su mogli povezati s kompjutorima preko QR koda. Novost je da će se u budućnosti moći pristupiti razgovorima čak i ako je jedan od povezanih uređaja isključen.

WhatsApp jedan je od najvećih servisa za razmjenu poruka s više od dvije milijarde korisnika. Do sad se istovremeno nije moglo povezati više uređaja zbog zaštite nestajućih poruka (end-to-end poruke). Tvrtka je počela testirati kompatibilnost s više uređaja još u 2021. godini.

Istovremeno je Meta (u to vrijeme Facebook) razvila novu tehnologiju za sinkronizaciju poruka na uređajima uz održavanje end-to-end enkripcije. Konkurenti poput Telegrama i Messengera nudili su sinkronizaciju poruka s više uređaja, ali nisu podržavali zaštitu nestajućih poruka.

Druga novina je uvođenje načina povezivanja pomoću jednokratnog koda. - Sad možete dobiti jednokratni kod unosom broja mobitela na WhatsApp Web koji se onda koristiti za povezivanje uređaja umjesto prijašnjeg QR koda. U budućnosti će ova značajka postati dostupna za sve povezane uređaje, napisali su u jednoj od objava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 15:34