OSVETNIČKI UDAR

Novi napad na ruski Belgorod: ‘Oborili smo deset projektila, a tri su osobe ranjene‘

Gladkov je 5. siječnja rekao da je Rusija počela iseljavati stanovnike iz Belgoroda zbog zabrinutosti za sigurnost

Belgorodska oblast

 Vadym Bielikov/Afp

Protuzračna obrana u ruskoj Belgorodskoj oblasti navodno je oborila 10 projektila u ponedjeljak navečer, a tri su osobe ranjene od pada krhotina, ustvrdio je guverner Vjačeslav Gladkov.

- Oštećeno je i nekoliko zgrada i automobila, rekao je Gladkov.

U udaru na Belgorod 30. prosinca, koji se nalazi oko 40 kilometara od ukrajinske granice, prema ruskim vlastima, ubijeno je 25 ljudi, a više od 100 ozlijeđeno. Kyiv Independent nije mogao neovisno provjeriti ove brojke.

Ukrajina nije preuzela odgovornost za napad, koji je uslijedio dan nakon što je Rusija pokrenula veliki zračni napad na Kijev.

Gladkov je 5. siječnja rekao da je Rusija počela iseljavati stanovnike iz Belgoroda zbog zabrinutosti za sigurnost.

Nekoliko ukrajinskih medija izvijestilo je da su ukrajinske snage napale vojne objekte u Belgorodu 30. prosinca kao odgovor na napade na Kijev. Izvješća su citirala anonimne izvore u ukrajinskim specijalnim službama, koji su rekli da su krhotine protuzračnog streljiva pale u središte grada Belgoroda "zbog neprofesionalnog djelovanja ruske protuzračne obrane".

Predstavnik francuskog ministarstva vanjskih poslova rekao je 3. siječnja da Rusija "snosi punu odgovornost" za žrtve napada u Belgorodu.

"Rusija može stati na kraj ovom sukobu i ljudskim tragedijama koje ga prate, za što snosi punu odgovornost", rekao je dužnosnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 16:37