‘NIJE TAMO‘

Nove informacije o nestanku male Danke: ‘ Ovo je unaprijed planirano, znam gdje leži glavni odgovor‘

‘Ja sam jako oprezan. Zaista mi je najveća želja, nada, da obitelj nije upletena u ovo. Mislim da bi to bio poraz cijelog društva‘, rekao je Jurić

Danka Ilić

 /Društvene Mreže/blic/cropix

Predsjednik Centra za nestalu i zlostavljanu djecu (CNZD) Igor Jurić rekao je u emisiji "Jasno, kao dan!" televizijske postaje Blic da se nestala dvogodišnjakinja Danka Ilić "ne nalazi na području koje je pretraženo".

- Sigurno je to da se Danka ne nalazi na području koje je pretraženo. Mnogo je toga nejasno, kako se dijete tu našlo, kako se izgubilo, kako je moguće da nije bilo auta i slično. To su pitanja na koja nemam odgovor. Područje je detaljno pretražen, netko nešto mora znati. Ovo je unaprijed planirano, unaprijed smišljeno. Taj uzrast od dvije godine je ključan, mjesto nestanka je čudno, sve nagovještava da je morao postojati plan da se ovako nešto dogodi - rekao je Jurić.

Predsjednik CNZD-a rekao je da djevojčica sa snimke koja je načinjena u Beču u Austriji nalikuje Danki Ilić.

- Želim se zahvaliti čovjeku koji je snimio, to je veliki uspjeh svih nas, uspeli smo obavijestiti i ljude u dijaspori. Raspisana je potjernica, i to će se sigurno provjeriti. Ne smijemo isključiti naravno ovu mogućnost, ali mislim da odgovor leži ovdje u Srbiji - rekao je Jurić.

Jurić je rekao i da su sve okolnosti nestanka Ilić sumnjive.

- Ja sam jako oprezan. Zaista mi je najveća želja, nada, da obitelj nije upletena u ovo. Mislim da bi to bio poraz cijelog društva. S obzirom na nepristupačnost terena, položaj automobila, kako je dijete nestalo - rekao je Jurić.

- Ne možemo znati što je motiv, ali svaka se nedoumica mora ispitati. E sad, ako je obitelj, rodbina u pitanju, onda nekako ne možeš pretpostaviti da može iz bilo kojeg razloga nauditi djetetu, ali definitivno, ne možemo ne sumnjati dok ne budemo sigurni da zapravo to nije istina. Moje pitanje je je li dijete uopće bilo na tom mjestu u momentu nestanka. Nikakva naznaka nema da je dijete bilo tu - dodao je Jurić.

U Srbiji se zbog nestanka Danke Ilić prvi puta aktivirao sustav za obavještavanje javnosti o nestanku djeteta "Pronađi me".

- Osjetio sam ponos kada je stigla notifikacija, sistem "Pronađi me" dug koji sam imao prema njoj - rekao je kroz suze Jurić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 23:19