LEGENDARNI MOKA

Najteži dani legende koja tvrdi da ga Hrvati trebaju ljubiti u stražnjicu: ‘Snaha me izbacuje iz mog stana!‘

Legenda se nalazi u problemima koji su daleko od košarkaških terena

Zoran Moka Slavnić

 Javier Soriano/Afp

Zoran Moka Slavnić, umirovljena je košarkaška legenda bivše Jugoslavije. A nakon bogate igračke karijere, prešao je na trenersku klupu u kojoj je imao kontakta i s mnogim Hrvatima. Koliko je bio cijenjen među njima dovoljno govori podatak da ga je Dino Rađa spomenuo u svom govoru pri ulasku u kuću slavnih 2018. godine, piše Slobodna Dalmacija.

"Inače, Moka je bio dosta mekan i opušten. Igrao bi basket s nama svaki dan. Varao, krao, lagao je za rezultat i nitko ga nije mogao dobiti. I tu naučiš puno, a da nisi ni svjestan. I zbog toga hvala za sve veliki Mokanu", napisao je Rađa za Slavnića.

Međutim, sada se legenda nalazi u problemima koji su daleko od košarkaških terena. Naime, njegov sin, Zvezdan Slavnić, bio je jedan od natjecatelja u kontroverznom srpskom showu "Zadruga". Tamo je upoznao Anđelu Duričić, sadašnju djevojku, a onda je sve loše krenulo za Moku...

Par je nakon što je napustio imanje na kojem se snimao show, došao živjeti u stan Zorana Slavnića, u Novom Beogradu. Legendarni košarkaš omogućio im je "krov nad glavom", a njegov sin i djevojka, žele mu se zahvaliti na najgori mogući način. Točnije, Anđela koja zahtjeva da se otac njezine "bolje polovice" iseli iz stana.

Naime, Anđela navodno ne može smisliti Moku i već nekoliko puta se uspjela posvađati s njim, a orila se cijela zgrada. Uvjetovala je Zvezdana svojim odlaskom iz stana ako ne iseli svog oca uskoro.

Bivši košarkaš je prije ulaska njegova sina u Zadrugu, dao zanimljivu izjavu.

- Ja sam mu rekao idi i jednom uzmi novce na pošten način, naravno, to je bilo u šali rečeno. Slatko smo se nasmijali. Da bi ušao u "Zadrugu", moraš biti specijalna vrsta ljudi. Ja neću opisati koja je to vrsta, jer mi to sve vidimo.

Međutim, ovo nije prvi dokaz kako Moka ima problematičnog sina. Naime, Zvezdan je u ožujku 2002. godine pištoljem usmrtio mladića ispred beogradskog kluba.

- Zvezdan se uplašio da će mu dečko uzvratiti i rukom u kojoj je držao pištolj htio je udariti Olivera, ali je prst proklizao i došlo je do ispaljivanja metka u tog mladića. Bez ikakve namjere, napravio je to u samoobrani - objasnio je Moka Slavnić.

Zvezdan je za ubojstvo osuđen na devet i pol godina, ali mu je kazna, koju je odradio u KPZ Valjevo, smanjena na osam. Ali ni tu problemima nije bio kraj jer je 2017. godine je zajedno s četvoricom "pink pantera" ponovo završio "u lisicama" zbog sumnje da je sudjelovao u pljački teškoj 1,3 milijuna eura u Njemačkoj, odakle se nedavno vratio.

Košarkaška legenda tako se umjesto u centru sportskih zbivanja, našla u "srpskom realityju". A zanimljivo je bilo kako je 2013. godine Moka reagirao na ocjene iz hrvatskih košarkaških krugova po kojima je Toni Kukoč prije njega trebao ući u Kuću slavnih, jer nije birao riječi.

- Hrvati me trebaju ljubiti stražnjicu jer sam za njihovu košarku učinio više nego oni svi zajedno. Pa ja sam napravio Dražena (Petrovića), Rađu, Kukoča. Svi su oni moja djeca, izjavio je Zoran Slavnić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 09:24