PANIKA U ZRAKU

Najgora noćna mora svakog tko je ikada putovao zrakoplovom: Putnik otvorio vrata aviona tijekom leta!

Izgred se dogodio dok se Airbus A321-200 u kojemu je bilo gotovo dvjesto putnika, približavao pisti u međunarodnoj zračnoj luci Daegu

Otvorena vrata aviona i putnik koji ih je otvorio

 Screenshot YT; Profimedia; AFP

Putnik na letu Asiana Airlinesa otvorio je u petak izlaz u nuždi tijekom slijetanja zrakoplova, rekla je južnokorejska kompanija za AFP, dodajući da je slijetanje prošlo bez problema, ali su neki putnici ipak morali biti hospitalizirani.

Izgred se dogodio dok se Airbus A321-200 u kojemu je bilo gotovo dvjesto putnika, približavao pisti u međunarodnoj zračnoj luci Daegu, oko 240 kilometara jugoistočno od Seula.

Letjelica je bila oko 200 metara od zemlje kada je putnik koji je sjedio do izlaza u nuždi "rukom otvorio vrata okrenuvši ručicu", rekao je za AFP predstavnik južnokorejske kompanije.

Na snimci iz aviona se vide putnici kako se drže za svoja sjedala dok vjetar bjesni zrakoplovom koji se spušta, piše Daily Mail.

Na drugoj snimci koja se širi društvenim mrežama, vide se putnici koji sjede u redu do izlaza za nuždu uz otvorena vrata kako ih trese silina vjetra.

Lica dvaju putnika sa sigurnosnim pojasom iskrivljena su od panike na toj snimci dok se grčevito drže za rukohvate i pokušavaju se okrenuti od vrata.

Kad su se vrata zrakoplova iznenada otvorila u letu, djeca su se tresla od straha i plakala, piše Daily Mail. Devetero putnika bilo je toliko prestravljeno da su zbog poteškoća s disanjem morali u bolnicu nakon što je zrakoplov sletio u zračnu luku s još uvijek otvorenim vratima.

image
-/Afp
image
-/Afp

Policija je privela muškarca starog 30-ak godina koji je otvorio vrata dok je zrakoplov još bio u zraku. Ne zna se zbog čega je to učinio. - Putnik je odveden u policiju gdje će ga ispitati o razlozima otvaranja vrata - navedeno je.

image
Yonhap News/Newscom/Profimedia/Yonhap News/newscom/profimedia
image
Yonhap News/Newscom/Profimedia/Yonhap News/newscom/profimedia

Neki ljudi su ga pokušali spriječiti da otvori vrata, no nisu u tome uspjeli.

- Djeca su drhtala i panično plakala, rekla je majka jednog od putnika i dodala da su oni koji su sjedili bliže vratima bili najviše šokirani.

image
Yonhap News/Newscom/Profimedia/Yonhap News/newscom/profimedia
image
Yonhap News/Newscom/Profimedia/Yonhap News/newscom/profimedia

Glasnogovornik Asiana Airlinesa je rekao da je u tijeku istraga o tome kako su se vrata otvorila.

Iako je rijetkost da se vrata aviona otvore za vrijeme leta, to se događalo i ranije. U siječnju su se nedugo nakon polijetanja otvorila stražnja vrata ruskog aviona An-26 u najhladnijem području na svijetu. Pilot je brzo sletio u Magan u sibirskoj regiji Yakutsk, a svi su u avionu bili na sigurnom unatoč intenzivnoj hladnoći u kabini tijekom tog incidenta.

image
-/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:32