POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE

Nadrealno što je učinio ovaj mangup u gradu koji živi samo od turizma: ‘Uhvatio sam ga dvogledom! Bilo je čudno...‘

Osoba koja je napravila lažnu peraju kasnije je u anonimnoj objavi na Facebooku priznala svoju psinu

Velika bijela psina, ilustrativna fotografija

 Mediadrumworld.com/@euanart/Media Drum World/Profimedia/Mediadrumworld.com/@euanart/media Drum World/profimedia

Peraja morskog psa koja je izazvala pravu paniku na jednoj britanskoj plaži, kako se pokazalo, ipak je bila lažna peraja kojom je neki šaljivdžija želio preplašiti kupače, piše Telegraph.

Zasad nepoznati šaljivac dao si je truda i od stvrdnute izolacijske pjene izrezbario točan oblik leđne peraje morskog psa i obojao je u tamno sivo.

Peraju je pričvrstio na drveni križ s utegom na dnu te je tako osigurao da peraja pluta na površini.

Lažnu je peraju postavio u moru, oko 300 metara od obale zaljevu Lyme u Devonu.

Peraju je primijetio i uzbunu digao školski učitelj koji je došao na plažu s grupom djece.

Smjesta je obavijestio skipera Roba Hughesa iz organizacije Devon Sea Safari koji je navodnog morskog psa pogledao dvogledom, a potom i krenuo prema njemu.

Kad se približio brodom, Hughesu se učinilo da oko 60 cm velika peraja nije prava jer se nije micala, a svoju je sumnju i potvrdio kad ju je izvukao iz mora.

Osoba koja je napravila lažnu peraju kasnije je u anonimnoj objavi na Facebooku priznala svoju psinu.

‘Dobro sam se zabavio i o čitavoj se stvari puno pričalo. Samo želim svima reći da se nemate čega bojati. Tu peraju sam napravio za potrebe snimanja svog osobnog videa i nije bilo predviđeno da je itko drugi vidi‘, napisao je.

Ova je neslana šala sve podsjetila na zaplet poznatog filma ‘ralje‘ iz 1975. godine u kojem dječak oko struka zaveže lažnu peraju kako bi preplašio kupače na otoku Amity.

No skiper Hughes kaže kako bi ova zafrkancija iz zaljeva Lyme mogla imati negativne financijske posljedice na tamošnje obrte koji ionako jedva spajaju kraj s krajem i žive samo od turizma.

‘Pogledao sam kroz dalekozor i peraja je izgledala prilično stvarno, iako mi je nešto bilo sumnjivo. Nije bilo repne peraje i čitava se stvar nije micala. Napravio sam nekoliko fotografija u slučaju da se ipak radi o nekoj ribi, no peraja je samo stajala na mjestu‘, kazao je.

‘Kad sam se približio, shvatio sam da je to prilično vješto napravljen model leđne peraje velike bijele psine oko koje se netko doista potrudio. No ne mogu reći da sam jako impresioniran čitavim slučajem. Ovdašnji poduzetnici se ionako muče s prometom pa bi ovakve šale mogle imati negativne posljedice. Da ne spominjemo i to što se ovdje zapravo radi o namjernom bacanju otpada u more‘, dodao je.

‘U svakom slučaju, želim reći svim posjetiteljima da velike bijela psina još nikada nije uočena u južnom Devonu‘, zaključio je na kraju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 23:14