BIZARAN SLUČAJ

Mjesecima ga boljela glava, počeo je gubiti vid, liječnici se šokirali kada su pronašli uzrok: ‘Otkud ovo ovdje?!‘

Pacijent je sada stabilno, no ostaje u bolnici kako bi se oporavio
 Vietnam Cuba Hospital/

Nakon što je pet mejseci patio od jakih glavobolja, curenja nosa i gubitka vida, jedan je muškarac iz Vijetnama hitno prevezen u bolnicu. Liječnici su tamo 35-godišnjaka pitali zna li što bi moglo uzrokovati njegove simptome, no on nije imao pojma o čemu je riječ.

Osoblje bolnice u gradu Dong Hoi napravilo je CT njegove glave i otkrilo bizaran problem. Otkrili su da muškarac pati od tenzijskog pneumocefalusa, neobičnog, ali po život opasnog neurokirurškog hitnog stanja, uzrokovanog traumom glave, ali medicinski vještaci su na pregledu naišli i na slomljene štapiće za jelo koji su se pacijentu kroz nos zabili u lubanju.

Metro piše da je njegova obitelj rekla da su se štapići vjerojatno probili kroz njegov nos tijekom jedne tučnjave u kojoj je sudjelovao prije pet mjeseci.

Tada je bio ozlijeđen i prebačen u bolnicu, no štapiće tada nitko nije pronašao, a nisu prijavljene ni nikakve abnormalnosti s njegovim nosom.

Pacijent je sada ostao zbunjen kada su liječnici pronašli štapiće za jelo. Rekao je da se ne sjeća što se točno događalo u toj tučnjavi, no misli da mu nešto jest bilo ubodeno u lice.

Sada zna da mu je netko zabio štapiće za jelo u nos nakon te tučnjave.

Liječnici su štapiće uklonili endoskopskom operacijom. Pacijent je sada stabilno, no ostaje u bolnici kako bi se oporavio.

Dr. Nguyen Van Man, voditelj odjela za neurokirurgiju, rekao je da se radi o vrlo rijetkom slučaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:40