ZANEMARILI SIMPTOME

Malo prije petog rođendana dobila leukemiju, u bolnici rekla mami: Vidi ovu sliku, na njoj sam sretna

Žalila se na bolove u nogama i trbuhu, a roditelji su reagirali tek kad je počela dobivati modrice
 Facebook/Courtney Laura Photography

Shrvana majka progovorila je o trenutku kad je saznala da njena četverogodišnja kćer ima akutnu limfoblastičnu leukemiju. Isli Kimberley dijagnosticiran je rak krvi nekoliko tjedana prije njezinog petog rođendana nakon što se žalila na bolove u nogama, smanjeni apetit i bolove u trbuhu. Njezini roditelji bili su zaslijepljeni suptilnim simptomima njihove kćeri koje je više liječnika mjesecima zanemarivalo, prenosi Daily Mail.

- Probudila bi se usred noći govoreći da je bole noge, ali sve je izgledalo u redu. Počela je dobivati modrice i nije jela kao inače, mislila sam da je samo nespretno, nervozno dijete, rekla je Islina majka Madison za FEMAIL.

U to vrijeme peteročlana obitelj provodila je mnogo vremena zajedno zbog pandemije, a njihov redovni liječnik nije bio dostupan. Naručili su se na pregled kod drugih liječnika opće prakse koji su odbacili simptome. Madison i njezin suprug Josh odveli su Islu na hitnu jer se žalila na bolove u trbuhu. Sljedećeg dana premještena je u bolnicu Monash gdje su roditelji doznali dijagnozu.

- Simptomi su bili toliko blagi da nisam pomislila da bi mogla imati rak. Nije bilo očitih, dramatičnih znakova koji bi upućivali na leukemiju. Josh i ja krivili smo se da smo loši roditelji kad smo saznali, ali takve se stvari događaju i to je potpuno izvan naše kontrole, rekla je Madison.

Josh je prvi saznao grozne vijesti i prenio ih Madison koja je kod kuće čuvala njihovo dvoje djece. Htjela je što prije vidjeti Islu, no to je bilo nemoguće zbog Covid pravila. Kad je konačno mogla doći do svoje kćeri, Isla je već bila priključena na razne aparate. Odlučili su da će Josh ostati 10 dana u bolnici s Islom, a Madison je odlazila kući dojiti njihovo tromjesečno dijete.

- Samo je htjela otići kući i vidjeti svoju sestru. Rekla bi: ‘Vidiš onu fotografiju mama? Tad sam bila sretna, sad nisam‘. Srce bi me boljelo, rekla je Madison.

Isli je bila potrebna lumbalna punkcija da bi se utvrdilo koju vrstu leukemije ima i da se nije proširila na mozak. Srećom, liječnici su utvrdili da se radi o bolesti koja će dobro reagirati na liječenje, a s liječenjem je započela čim je stigla kući. - Liječnici su me upozorili da će izgubiti kosu, a ja jednostavno nisam znala kako joj reći. Kako to reći četverogodišnjakinji?, pita se Madison.

Nastavila je s terapijom koju je pratilo otpadanje kose i česte promjene raspoloženja. Isla se borila s infekcijama i loše se osjećala zbog "otrova" koji joj se kretao tijelom, tretman joj je toliko oštetio listove da je kratko vrijeme morala nositi gips na obje noge.

- Bilo je puno neprospavanih noći. Josh i ja smo podijelili dužnosti, ja sam pokrivala posjete bolnicama, a on bi se brinuo o lijekovima, rekla je majka djevojčice.

Zaklada Starlight ispunila je Islinu želju i ponudila obitelji odmor u Dreamworldu. S tretmanima je završila 25. studenog, a do danas je Islina kovrčava kosa ponovno narasla i ona je sretna mala sedmogodišnjakinja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 17:50