SLAVNA YOUTUBERICA

Majka iz pakla napokon dolijala, javila se jedna od njezinih kćeri: ‘Godinama smo upozoravali...‘

Optužnica je podignuta nakon što je 12-godišnji dječak pobjegao iz doma gdje je bio vezan užetom i neuhranjen

Ruby Franke i partnerica Jodi (lijevo) i njena djeca (fotografije s njenih društvenih mreža)

Ruby Franke, kontroverzna influencerica koja je stekla popularnost nudeći savjete o roditeljstvu i odgoju u svojim videima, suočena je sa šest točaka optužnice za zlostavljanje djeteta nakon što je 12-godišnji dječak prekriven ranama pobjegao iz njezina doma u Utahu gdje je bio vezan užetom i neuhranjen.

Franke, majka šestero djece, poznata po svom strogom roditeljskom stilu na YouTube kanalu 8 Passengers, suočila se s kritikama zbog autoritarnog pristupa, što je privuklo veliku publiku koja je tražila odgojna rješenja. Njezin kanal imao je oko dva milijuna pretplatnika.

Videozapisi koje je objavljivala prikazivali su njezin život i tipičnu mormonsku obitelj iz predgrađa koja se školuje kod kuće, kuha, jede i zajedno razgovara. Međutim, bilo je upitnih savjeta, poput onoga u kojem je izjavila da njezino šestogodišnje dijete "treba" ogladnjeti nakon što je zaboravilo ponijeti ručak u školu.

Kontroverza oko Franke eskalirala je kada je njezin sin tinejdžer otkrio da je sedam mjeseci spavao na vreći za sjedenje, što je bila disciplinska mjera. To otkriće izazvalo je bijes, što je dovelo do peticije i pozivanja službi za zaštitu djece. Kritičari su Franke optužili za zlostavljanje djece, a njezin je kanal na kraju prestao proizvoditi sadržaj.

Unatoč reakciji, Franke je ostala aktivna na društvenim mrežama i pokrenula je novi kanal za savjete pod nazivom ConneXions 2022. Međutim, njezin novi pothvat imao je mnogo manju publiku u usporedbi s njezinim prethodnim uspjehom.

Ruby Franke i njezina poslovna partnerica Jodi Nan Hildebrandt, uhićene su 30. kolovoza 2023. nakon što je jedan od Frankeinih neuhranjenih sinova pobjegao i potražio pomoć od susjeda. Petero druge djece, koje je pronađeno u istoj kući, je zbrinuto.

Obje su optužene po šest točaka optužnice za zlostavljanje djece. Članovi obitelji Ruby Franke tvrdili su da godinama pokušavaju skrenuti pažnju na situaciju.

"Pravda je zadovoljena", napisala je njezina najstarija kći na Instagramu, tvrdeći da je neprestano upozoravala policiju i službu za zaštitu djece zbog svoje otuđene obitelji.

Dosad Ruby Franke i Jodi Nan Hildebrandt nisu odgovorile na zahtjeve medija za komentar, dok se Kevin Franke, Rubyn suprug, distancirao od optužbi za zlostavljanje. Djeca su sada na sigurnom, ali čeka ih izazovan put do oporavka, prema riječima sestara Franke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:20