‘JASNA PROVOKACIJA‘

Kadirov i Prigožin nastavljaju rat s vrhom ruske vojske, sada divljaju zbog - brada!

Rusi tijekom služenja u vojsci ne smiju nositi brade te sa sobom imati privatne mobitele i tablete

Protiv zabrane nošenja brada istupio je i šef plaćeničke vojske Wagner Jevgenij Prigožin, Kadirovljev saveznik kada se radi o kritiziranju vodećih ljudi ruske vojske

 Yelena Afonina/Tass/Profimedia

Čelnom se čovjeku Čečenske Republike Ramzanu Kadirovu ne sviđa činjenica da vodstvo ruske vojske vojnicima ne dopušta da nose brade, piše Reuters.

Zastupnik u Dumi te umirovljeni general pukovnik Viktor Soboljev u srijedu je stao u obranu zabrane te ju je okarakterizirao kao "elementarni dio vojne discipline".

Rusi tijekom služenja u vojsci ne smiju nositi brade te sa sobom imati privatne mobitele i tablete.

"General pukovnik Viktor Soboljev očito ima puno slobodnog vremena budući da nema ništa pametnije za raditi nego iščitavati pravila ponašanja u vojsci", ustvrdio je u četvrtak na komunikacijskoj platformi Telegram bradati lider Čečena.

Kadirov je izjavu Soboljeva nazvao "jasnom provokacijom" te dodao da njegovi vojnici, većinom muslimani, brade nose iz religijskih razloga.

Protiv zabrane nošenja brada istupio je i šef plaćeničke vojske Wagner Jevgenij Prigožin, u posljednje vrijeme čest kritičar ruskog vojnog establišmenta. On je Soboljeve komentare nazvao "apsurdnima" i "arhaičnima".

I Kadirov i Prigožin, čije trupe u Ukrajini u većoj mjeri operiraju samostalno, od jeseni naovamo naveliko kritiziraju ruske vojne lidere.

Reuters navodi da su njih dvojica oformila svojevrsni savez te da si prilikom kritiziranja ruskog vojnog establišmenta daju podršku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 21:39