NUKLEARNO ODVRAĆANJE

Jeziva prijetnja Dmitrija Medvedeva: ‘Nastavi li Kijev, nećemo imati izbora. Aktivirat ćemo paragraf 19‘

‘To bi trebali imati na umu svi nasljednici Hitlera, Mussolinija, Petaina i drugih u današnjoj Europi koja podržava naciste u Kijevu‘

Dmitrij Medvedev

 Kommersant Photo Agency/Ddp Usa/Profimedia

Ukrajinski pokušaji da unište ruske lansirne rampe projektilima dugog dometa kojim ih je opskrbio Zapad, potencijalno bi mogli izazvati nuklearni odgovor, rekao je zamjenik predsjedavajućeg ruskog Vijeća sigurnosti Dmitrij Medvedev na svom Telegram kanalu.

Kazao je da je ‘najbolja metoda borbe protiv Rusije uništavanje lansirnih rampi diljem teritorija zemlje raketama dugog dometa koje je osigurao Zapad‘.

‘Što to znači? Samo jedno. Ukrajinske vlasti će riskirati da aktiviraju paragraf 19 temeljnih načela ruske državne politike u području nuklearnog odvraćanja: agresija protiv Rusije uporabom konvencionalnog oružja, kada je ugroženo samo postojanje države‘, napisao je Medvedev.

Naglasio je i da napadi na ruske lansere projektila ‘nemaju nikakve veze s pravom na samoobranu. Zapravo, oni daju pravo Moskvi da upotrijebi nuklearno oružje protiv Kijeva. To bi trebali imati na umu svi nasljednici Hitlera, Mussolinija, Petaina i drugih u današnjoj Europi koja podržava naciste u Kijevu‘, rekao je Medvedev.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 08:06