UŽAS U GAZI

Izraelska vojska otkrila tijela troje talaca, među njima i djevojka čija je otmica snimljena, a prizor je zgrozio svijet

Fotografija Shaninog iskrivljenog tijela bačenog na pick up vozilo netom nakon napada Hamasa 7. listopada obišla je svijet

Shani Louk (lijevo), ilustracija (desno)

 Društvene mreže

Izraelska vojska poručila je u petak da je pronašla tijela troje talaca u Gazi, među kojima je i Shani Louk, koja ima dvojno njemačko-izraelsko državljanstvo.

Fotografija Shaninog iskrivljenog tijela bačenog na pick up vozilo netom nakon napada Hamasa 7. listopada obišla je svijet i zgrozila javnost u mnogim državama.

Podsjetimo, izraelski predsjednik Yitzchak Herzog (63) rekao je u intervjuu za njemački Bild krajem listopada 2023., nekoliko tjedana nakon napada Hamasa, da je Shani Louk okrutno ubijena nakon što su je hamasovci oteli na festivalu Supernova u blizini kibuca Re‘im 7. listopada i odveli u Gazu.

- Zaista mi je žao što moram izvijestiti kako smo sada primili vijest da je potvrđeno da je Shani Nicole Louk ubijena i mrtva. Pronađena je njezina lubanja - rekao je tada predsjednik Herzog.

Shani je bila na glazbenom festivalu sa stotinama mladih kada su ih napali militanti Hamasa. Hamas je ubio mnoge posjetitelja festivala i oteo mnoge te ih odveo u Pojas Gaze.

Istog dana Hamas je objavio snimku na kojem je navodno bila Shani Louk u kamionetu okružena borcima Hamasa. Ležala je i bila teško ozlijeđena, dok su oko nje hamasovci slavili njenu otmicu.

image

Ubojstvo Shani Louk

Twitter/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. lipanj 2024 08:30