RAT U GAZI

Izrael pozvao stanovnike sjevernog dijela Han Junisa da napuste područje

Četvrt al-Jalaa u Han Junisu se više neće smatrati dijelom humanitarne zone zbog tamošnje ‘značajne terorističke aktivnosti‘

Han Junis; ilustracija

 Bashar Taleb/Afp

Izraelska vojska je u nedjelju pozvala stanovnike sjeverne četvrti u Han Junisu da odmah napuste područje uoči nove vojne operacije u gradu u Pojasu Gaze.

Četvrt al-Jalaa u Han Junisu se više neće smatrati dijelom humanitarne zone zbog tamošnje "značajne terorističke aktivnosti", rekle su Izraelske obrambene snage (IDF) u nedjelju.

Vojska je rekla da bi se civili iz četvrti trebali premjestiti u novu humanitarnu zonu. IDF je objavio da su stanovnici obaviješteni SMS-om, telefonskim pozivima, letcima i drugim porukama na arapskom..

"Promjena se izvršava u skladu s preciznim obavještajnim podacima koji upućuju na to da je Hamas ugradio terorističku infrastrukturu na području određenom kao humanitarno područje", kazao je IDF.

Palestinci su rekli da je gotovo 100 ljudi ubijeno u razarajućem izraelskom zračnom napadu na zgradu škole u gradu Gazi u subotu.

Glasnogovornik palestinske civilne zaštite, kojom upravlja Hamas, rekao je da su najmanje 93 osobe poginule u zgradi koja se koristila kao sklonište za izbjeglice. Incident je izazvao međunarodnu osudu.

Izraelska vojska je potvrdila napad, rekavši da mu je cilj bio Hamasov zapovjedni centar smješten u zgradi. Najmanje 19 zapovjednika i boraca Hamasa i Islamskog džihada je ubijeno, kazao je IDF.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. kolovoz 2024 23:03