IMA I KUTIJU

Iznad Amerike uočen misteriozni balon, oglasila se i vojska

Jedan je kazao kako mu se čini da je balon napravljen od folije te da ispod njega visi mala kockasta kutija velika oko 60 cm

Ilustracija, balon uočen 2023. godine

 Pictorial Press Ltd/Alamy/Alamy/Profimedia/Pictorial Press Ltd/alamy/alamy/profimedia

Iznad SAD-a je ponovno uočen misteriozni balon, a dužnosnici, iako nisu odmah bili sigurni o čemu je riječ, ustvrdili su kako ‘ne predstavlja nikakvu opasnost za sigurnost letova‘, piše New York Post.

Jedan je kazao kako mu se čini da je balon napravljen od folije te da ispod njega visi mala kockasta kutija velika oko 60 cm.

Na pojavu balona, NORAD (Sjevernoameričko zračno zapovjedništvo) je upozoren dok je ovaj bio iznad Colorada i kretao se, nošen zračnim strujama, u smjeru istoka.

Dužnosnik Ministarstva obrane rekao je da se zapravo radi o balonu za hobiste, no osim toga nije iznio nikakve druge detalje.

Ovaj balon se pojavio oko godinu dana nakon što su borbeni avioni američkih zračnih snaga F-22 oborili kineski špijunski balon u blizini obale Južne Karoline koji je prije toga preletio čitav kontinentalni dio SAD-a.

Prije nego je oborena, letjelica je prošla iznad nekih od ključnih objekata američke vojske.

Predsjednik Biden rekao je da kineski balon može nositi ‘dva vagona puna špijunske opreme‘ što je izazvalo žestoke kritike republikanaca koji su rekli da je balon trebalo srušiti ranije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 03:38