SUROVI UVJETI

FOTO: AMERIČKE I TAJLANDSKE VOJNE SNAGE UČILE KAKO RATOVATI U DŽUNGLI U sklopu vježbe vojnici jeli guštere, stonoge, voće i povrće te pili krv kobre

 
 Athit Perawongmetha / REUTERS

Dok se u njemačkom gradu Münchenu održavala međunarodna konferencija posvećena sigurnosti, na Tajlandu su američke i azijske vojne snage sudjelovale u tradicionalnoj vojnoj vježbi "Cobra Gold", piše CGTN America.

Vojna vježba Cobra Gold ustanovljena je 1982. godine s ciljem da se poboljša koordinacija između američke i tajlandske vojske. Cobra Gold je nedavno dobila i humanitarnu te razvojnu dimenziju. Od 2016. godine u vojnim vježbama na Tajlandu sudjeluje 35 država, međutim ne participiraju svi u vježbama sa živom municijom.

Ove je godine središnji događaj vježbe bila obalna invazija u kojoj su sudjelovali tajlandski borbeni aviona tipa F-16 i američki bojni brodovi predvođeni USS Bonhomme Richardom. "Moramo biti u stanju surađivati kako bismo se mogli suočiti sa svim vrstama kriza i prirodnih nepogoda", rekao je američki ambasador u Tajlandu Glyn T. Davies.

Okupljeni vojnici vježbali su i borbu u džungli, što je uključivalo konzumiranje krvi kobre, guštera, stonoga te lokalnog voća i povrća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. svibanj 2024 01:49