POGLEDAJTE VIDEO

Fico se obratio javnosti prvi put nakon atentata, a svi pričaju samo o jednom detalju: ‘Opstanu li - horor ide dalje!‘

Podsjetimo, do napada je došlo 15. svibnja kada je slovački premijer ušao među svoje pristaše, nakon sjednice vlade u Handlovi

Robert Fico

 Screenshot Facebook/

Slovački premijer Robert Fico obratio se javnosti prvi put nakon atentata na njega koji se dogodio 15. svibnja.

Fico je svoje obraćanje objavio u obliku video snimke na društvenim mrežama.

- Dobar dan, prijatelji. 15. svibnja me jedan aktivist slovačke opozicije pokušao ubiti zbog mojih političkih stavova, započeo je Fico svoje obraćanje.

- Ako opozicija opstane u sadašnjem ambijentu, horor koji se dogodio 15. svibnja će se nastaviti i bit će još žrtava, zaključio je Fico i dodao da bi se polako mogao vratiti na posao krajem lipnja i početkom srpnja, ako sve bude u redu.

Fico je u svom obraćanju kritizirao oporbu i medije te je zahvalio javnosti na podršci, kao i medicinskim djelatnicima koji su mu spasili život.

Atentatoru je, kaže, oprostio te ne osjeća mržnju prema njemu.

- Neću pokrenuti nikakvu tužbu protiv njega i neću tražiti naknadu štete. Opraštam mu i puštam ga da sam shvati što je učinio, zašto je to učinio, rekao je slovački premijer u obraćanju građanima.

Podsjetimo, do napada je došlo 15. svibnja kada je Fico ušao među svoje pristaše, nakon sjednice vlade u Handlovi, mjesta u središnjem dijelu Slovačke.

Odmah je podvrgnut dvjema operacijama od nekoliko sati u bolnici u Banskoj Bystrici. Oporavak je nastavio u svom domu u Bratislavi. Mnogi koji su pogledali snimku komentirali su kako je Fico vidno smršavio te kako je, naposljetku, samo obraćanje išlo ka tome da produbi polarizaciju u slovačkom društvu.

Napadač na Fica, kojeg su slovački mediji identificirali kao Juraja Cintulu (71) odmah je uhićen i stavljen u pritvor pod optužbom za pokušaj ubojstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. lipanj 2024 21:43