CURENJE PLINA

Eksplozija u kineskoj pokrajini Hebei: Dvoje poginulih i 26 ozlijeđenih; nad mjestom se vidi vatrena kugla

Videosnimke na platformi društvenih medija Weibo prikazuju veliku narančastu vatrenu kuglu iznad mjesta, praćenu valovima sivog dima
 Greg Baker/Afp

Sumnja se da je curenje plina izazvalo eksploziju u restoranu u kineskoj sjevernoj pokrajini Hebei u kojoj je dvoje ljudi poginulo, a 26 ozlijeđeno, objavili su u srijedu državni mediji i vlasti.

Eksplozija se dogodila oko 8 ujutro u okrugu Sanhe, javila je državna televizija CCTV News, otprilike 80 km od središta glavnoga grada Pekinga, gdje su upravo završila ključna godišnja zasjedanja parlamenta.

image
Greg Baker/Afp
image
Greg Baker/Afp
image
Greg Baker/Afp

Videosnimke na platformi društvenih medija Weibo prikazuju veliku narančastu vatrenu kuglu iznad mjesta, praćenu valovima sivog dima i prizore uništenih pročelja zgrada, oštećenih automobila, s krhotinama stakla na ulicama i objektima koji još uvijek gore.

Gradska služba za hitne slučajeve rekla je kako se sumnja da je nesreću u trgovini koja prodaje prženu piletinu u gradu Yanjiao izazvalo curenje plina.

Najnovija smrtonosna eksplozija plina u restoranu u Kini dogodila se nakon što je vlada prošle godine objavila detaljne smjernice o korištenju plinskih uređaja i štednjaka kako bi se spriječili sigurnosni rizici.

image
Greg Baker/Afp
image
Greg Baker/Afp
image
Greg Baker/Afp
image
Greg Baker/Afp
image
Greg Baker/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. ožujak 2024 12:06