VATRENA BUKTINJA

Eksplodirao plinovod i zgrada u Rusiji, najmanje 9 mrtvih, iz BiH Putinu izrazili sućut: ‘S tugom sam primila vijest‘

Plinovod u blizini Sankt Peterburga eksplodirao je nakon eksplozije plina u stambenoj zgradi na otoku Sahalinu u kojoj je poginulo najmanje 9 osoba

Eksplozija plinovoda u Rusiji

 Screenshot/Twitter

Eksplodirao je plinovod u blizini Sankt Peterburga u Rusiji, uzrokujući veliki požar koji se mogao vidjeti kilometrima. Prema ruskom ministarstvu za hitne situacije, eksploziju je uzrokovao kvar na plinovodu i nitko nije ozlijeđen, prenosi Sky News.

Tlak na plinovodu je od tada smanjen, a obližnja termoelektrana prebačena je na loživo ulje kao gorivo kako bi se osigurala nesmetana opskrba grijanjem, objavio je guverner regije Aleksandar Drozdenko na Telegramu.

Do eksplozije je došlo nakon što je najmanje devet osoba, uključujući četvero djece, poginulo u eksploziji plina u zgradi na ruskom istočnom otoku Sahalinu ranije u subotu. Regionalne službe za izvanredne situacije navode da pod ruševinama zgrade ima još ljudi.

Do eksplozije na plinovodu došlo je između Berngardovke i Kovaleva. "Nema opasnosti za stanovništvo i širenje požara na stambena naselja", stoji u priopćenju.

U nadopunjenim informacijama ministarstva za uzvanredne informacije navodi se da je požar bio posljedica pada tlaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:38