OPSADA U ITALIJI

Ekscentrični tajkun slavi 73. rođendan. Ono što sprema ni Sicilija još nije vidjela, lokalci u strahu...

Nakajima je navodno potrošio stotine tisuća eura prilikom rezervacije svih soba

Romero Britto i Kaoru Nakajima

Ekscentrični japanski tajkun želio je 70. rođendan proslaviti na Siciliji, ali mu je pandemija koronavirusa omela planove. Tri godine kasnije planovi za ekstravagantnu, višednevnu zabavu u povodu 73. rođendana Kaorua Nakajime su u punom jeku, a proslava će koštati stotine tisuća eura, piše BBC.

Da je riječ o događaju par excellance govori činjenica da je milijarder Nakajima iznajmio neke od najelegantnijih kulturnih atrakcija u Palermu. Između ostalog je unajmio gradsku operu te kazalište zbog čega su brojne predstave morale promijeniti raspored. Daily Mail piše da je Nakajima na dekadentnu proslavu koja uključuje koncert i raskošne ručkove pozvao oko 1400 uzvanika.

Iako ovakav događaj može značiti gospodarski zamah za jednu od najsiromašnijih regija u Italiji, mišljenja o zabavi su podijeljena. Neki ga odobravaju, a drugi ne vjeruju da bi obični građani mogli imati koristi. Ono što ih najviše užasava je činjenica da se povijesne kulturne institucije, poput slavne opere u Palermu, mogu unajmiti za ovakve događaje.

image

Romero Britto i Kaoru Nakajima

Astrid Stawiarz/Getty Images/Profimedia/Astrid Stawiarz/getty Images/profimedia

Kaoru Nakajima (73) smatra se ekscentričnim industrijalcem koji se obogatio na američkom Amwayu prije nego što se okušao u pisanju knjiga i glazbe.

Svjetski poznato Teatro Massimo, najveća talijanska operna kuća, bit će domaćin glavnog događaja u nedjelju. Predviđen je koncert na kojemu će nastupiti Matteo Bocelli, sin slavnog tenora Andree.

image

Teatro Massimo

Procip/Robertharding Via Afp

Plaćen je najam u iznosu od 100.000 eura, kako tvrdi lokalni portal Palermo Today. Za dodatnih 35.000 eura, na cijeli tjedan je unajmljeno kazalište Politeama, za organizaciju zabave.

Nakajima je navodno potrošio stotine tisuća eura prilikom rezervacije svih soba u hotelu Villa Igiea s pet zvjezdica, koji će biti strogo čuvan, kao i na desetke soba u Hotelu delle Palme.

image

Villa Igiea

/Roger-viollet Via Afp

Predsjednik regije Sicilija Renato Schifani komentirao je događaj rekavši da ‘može biti samo sretan‘, ali da također za sve postoji granica te je izrazio bojazan da je događaj previše ekstravagantan.

Zabrinut je za sigurnost rekavši da je za proslavu doznao iz tiska, i to samo nekoliko dana prije dolaska više od 1500 ljudi, među kojima bi se mogle naći i neke poznate osobe.

Očekuje se da će se Nakajima susresti s gradonačelnikom Palerma Robertom Lagallom, koji je Schifanijevu zabrinutost nazvao ‘pretjeranom‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 14:08