MONSTRUOZAN ZLOČIN

Dvogodišnjeg dječaka uranjali u kipuću vodu i tjerali da guta amfetamine. U mučenju je sudjelovala i majka

Majka i stric dvogodišnjeg dječaka optuženi su nakon što je dječak navodno uronjen u kipuću vodu zbog čega je i hospitaliziran

Australska policija, ilustracija

 Sammybez/Alamy/Alamy/Profimedia/Sammybez/Alamy/Alamy/Profimedia

Dvogodišnji australski dječak primljen je na hospitalizaciju s ozbiljnim opeklinama, modricama i tragovima metamfetamina u mokraći. Za njegovo stanje sumnjiče se njegova majka Emma Jade Short (34), te stric Rodney David Clough (40) koji je ujedno i majčin partner.

Majka i stric dvogodišnjeg dječaka optuženi su nakon što je dječak navodno uronjen u kipuću vodu zbog čega je hospitaliziran. Po primitku u bolnicu i daljnjim pretragama uspostavljene su i ostale zabrinjavajuće dijagnoze, objavio je sud u Adelaideu.

Na sudu je rečeno kako je majka dovela svog onesviještenog sina u medicinsku kliniku Blair Athol 8. kolovoza, a mališan je patio od ozbiljnih opeklina i modrica nakon što je boravio u obližnjem hotelu Comfort Inn Manhattan. Pedijatri tvrde da ozljede dječaka upućuju na to da je bio uronjen u kipuću vodu, dok majka govori da je njezin sin opečen kada je slučajno otvorio slavinu na sudoperu, izvijestio je Adelaide Advertiser.

Majka mijenjala iskaz

Osim opeklina na tijelu dječaka pronađene su i modrice za koje se vjeruje da su nastale prilikom ‘grubog hvatanja za majicu‘. Tužitelji su rekli i da su u organizmu dvogodišnjaka pronađeni tragovi metamfetamina te da provode istragu kako bi utvrdili je li dječak pretrpio bilo kakve ozljede mozga zbog nedostatka kisika kao posljedicu potapanja.

Majka je rekla policiji i da je njezin sin ozlijeđen dok je bio pod stričevom skrbi. Tvrdila je da ih je ostavila nakratko same, a kada se vratila zatekla ih je kako leže bez svijesti na krevetu. Njezin odvjetnik uvjerava kako je ova druga verzija priče zapravo istinita.

- Kaže da je bila zbunjena situacijom i uznemirena. Kada je drugi put razgovarala s policijom rekla je da ne zna što se dogodilo s djetetom i da je to prava istina. Da je bila svjesna što će se dogoditi ne bi ostavila dijete na brigu -rekao je odvjetnik.

Majka nije puštena na slobodu jer sud smatra kako postoji rizik od bijega. Navodno je planirala pobjeći iz države, a njezin osumnjičeni partner Cloughom je, prije nego što je priveden u pritvor, rezervirao kartu.

Majka će kasnije ovog mjeseca saznati ishod svog zahtjeva za puštanje na slobodu uz jamčevinu, dok će Clough ostati u pritvoru do sljedećeg saslušanja, zakazanog za prosinac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 18:23