PREDSTAVA ZA JAVNOST?

Dok su ožalošćene majke pričale, Putin je pijuckao čaj, a sada su u javnost procurile nove sumnjive informacije

‘Iskočio je iz rova privlačeći neprijateljsku vatru na sebe. Njegove posljednje riječi su bile: ‘Ajmo braćo srediti Ukrajince!‘‘

Majka poginulog ruskog vojnika

 Twitter

Ruski predsjednik Vladimir Putin u petak se sastao s majkama poginulih ruskih vojnika i kazao im kako suosjeća s njihovom boli.

Tijekom sastanka, neke od žena podijelile su priče o tome kako su poginuli njihovi sinovi.

‘Moj sin je Konstantin Pšeničkin. Poginuo je braneći grad u jednoj od jutarnjih bitaka‘, kazala je jedna žena pokazujući sliku svojeg sina dok ju je Putin pozorno slušao pijuckajući čaj.

‘Situacija je bila takva da se neprijatelj približio njihovim položajima, on je iskočio iz rova privlačeći neprijateljsku vatru na sebe. Njegove posljednje riječi su bile: ‘Ajmo braćo srediti Ukrajince!‘ Posthumno mu je dodijeljen Orden za hrabrost‘, ispričala je žena.

‘Moje srce kvari, duša mi je smrznuta, crne misli zamagljuju mi um. Suze i suze. No iznenada moj sin mi kaže: ‘Ne tuguj, majko. Ponovno ćemo se vidjeti, samo trebaš pričekati. Nastavi sa svojim životom, a u drugom životu opet ćemo biti zajedno‘, rekla je, vjerojatno opisujući san u kojem joj je obratio preminuli sin. Od tada je, kaže, počela aktivno pomagati obiteljima poginulih ruskih vojnika.

No na Twitteru su se pojavile informacije koje govore kako je Konstantin Pšeničkin doista bio ruski vojnik i doista je poginuo u okršaju s Ukrajincima - ali još 2019. godine, što može dovesti do zaključka da je i ovaj sastanak s majkama poginulih vojnika bila još jedna Putinova predstava za javnost.

Korisnici društvenih mreža uočili su i da je nekoliko žena koje su prisustvovalo na sastanku s Putinom, viđeno i ranije na raznim događanjima što bi moglo značiti da se radi o namještaljci. Zasad nije moguće te navode i potvrditi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:57