REAKCIJE

Dok Amerikanci redom pozivaju na oprez, Zelenski je direktan: ‘Poljsku su pogodile ruske rakete!‘

Američki State Department rekao je da su izvješća o ruskim projektilima koji su pogodili Poljsku ‘nevjerojatno zabrinjavajuća‘

Volodimir Zelenski

 Handout/Afp

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da su Poljsku pogodile ruske rakete, prenosi Reuters, iako točan uzrok eksplozije još uvijek nije potvrđen, piše Guardian.

No Bijela kuća je rekla da, zasad, ne može potvrditi izvješća da se radi o zalutalim ruskim projektilima te dodala kako radi s Poljskom na prikupljanju više informacija o nedavnim izvješćima.

Američko Vijeće za nacionalnu sigurnost također je reklo da ne može potvrditi izvješća o ulasku ruskih projektila na teritorij Poljske, dodavši da radi na prikupljanju dodatnih informacija.

Glasnogovornica Vijeća za nacionalnu sigurnost Adrienne Watson napisala je na Twitteru: ‘Vidjeli smo izvješća iz Poljske i radimo s poljskom vladom na prikupljanju više informacija. Trenutačno ne možemo potvrditi izvješća ili bilo koji detalj. Utvrdit ćemo što se dogodilo i koji bi bili odgovarajući sljedeći koraci.‘

Američki State Department rekao je da su izvješća o ruskim projektilima koji su pogodili Poljsku ‘nevjerojatno zabrinjavajuća‘.

Glasnogovornik State Departmenta Vedant Patel rekao je novinarima da SAD radi na tome da dozna više o eksploziji i određivanju odgovarajućih koraka.

Patel je dodao da SAD razgovara s poljskom vladom i drugim partnerima o trenutnim događajima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 23:18