POTRESNA ISPOVIJEST

Dječak koji je bio na spisku Koste K.: ‘Bio je hladnokrvan, ljutit! Ne znam hoću li se ikada vratiti u školu‘

Dječak je s ubojicom i nastradalom djecom išao u razred, a kaže kako je Kosti upravo razred bio glavna meta

Masakr u Beogradu

 Cropix/

- Kada sam čuo da sam bio na popisu bio sam šokiran. Ne znam kako ćemo opet sjesti u školske klupe, bilo je traumatično. Tijela mojih prijatelja padala su na sve strane. Ne znam hoću li se ikada vratiti u školu, ispričao je za Blic dječak koji bio na popisu Koste K. (13) koji je u srijedu ubio osmero svojih vršnjaka i zaštitara iz škole ‘Vladislav Rinikar‘ na beogradskom Vračaru.

Dječak je s ubojicom i nastradalom djecom išao u razred, a kaže kako je Kosti upravo razred bio glavna meta.

- Kada je ušao, pogodio je nastavnicu u vrat kako ga ne bi mogla spriječiti. Naime, on nije imao ništa protiv nje. Bio je dobar učenik iz svih predmeta, nije imao loše ocjene. Nije se hvalio da ide u streljanu, šutio je cijelo vrijeme, bio je povučen, ispričao je za Blic dječak koji je bio na spisku Koste K. i u učionici kad je dječak ušao. Samo pukom srećom je izbjegao smrt.

- Oni koji nisu bili na listi, a upucao ih je, s njima se nije družio. Nitko ga nije vrijeđao niti se svađao s njim. Kao da je nasumično odlučio da će sada to učiniti. Na listi su mi bili svi prijatelji, ispričao je dječak.

Kaže kako su učenici prvo pomislili da je petarda, a kad je Kosta ušao, samo je počeo pucati.

- Lice mu je bilo ljutito. Bio je hladnokrvan, kao da je imao plan sve poubijati. Ništa nije rekao. Svi su šutjeli, vrištali su pa su ušutjeli. Ja sam bio u toj učionici. On upucao nastavnicu, okrenuo se, pucao u prvi rad. Dalje ne znam jer sam, kada sam ga vidio, s prijateljem skučio kroz prozor, ispričao je za Blic potreseni dječak.

Prema njegovim riječima, većina djece s liste se pravila mrtva, dio je pobjegao, a Kosta to nije znao.

- Netko nije bio u školi. Prijatelj mi je rekao da je pucao i po prijateljima koji su ležali na zemlji da bi bio siguran, dodaje.

Tvrdi i da dječaka nitko iz tog razreda nije vrijeđao.

- Kada se prebacio kod nas rekao nam je da su ga maltretirali, na što smo mu mi rekli da se opusti i da ćemo se družiti s njim. On je u našem razredu bio prihvaćen bolje nego itko, tvrdi ovaj dječak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:45