INCIDENT U SARAJEVU

Djeca koja su na nogometnom turniru skandirala ‘Ubij Srbina‘ dolaze iz Splita; Uhićeni huligani koji su napali Beograđane

Sarajevska policija je identificirala i uhitila četiri osobe osumnjičene za napad

Policija u Sarajevu/Ilustracija

  v. M. Tauber//

Dječja malonogometna ekipa iz Splita, čiji su članovi na turniru odigranom na Ilidži uzvikivali "ubij Srbina", sankcionirana je i ubuduće neće sudjelovati u ovom natjecanju, potvrdili su organizatori.

Taj nesretni događaj na terenu nije povezan sa sinoćnjim incidentom kada je u hotelu na Ilidži napadnuta grupa iz Beograda u kojoj su bili i roditelji djece koja igraju za FK Zvezdara, iako su neki mediji i političari iz Srbije pisali drugačije, navodi Klix.ba.

Naime, četiri osobe su uhićene zbog brze reakcije sarajevske policije, a u incidentu je lakše ozlijeđen jedan državljanin Srbije. Uhićeni su E.B. (19), A.T. (28), H.D. (37) i E.H. (22).

Usprkos incidentu, ekipa FK Zvezdare ipak je odlučila nastaviti turnir.

Također, osim gradonačelnice Sarajeva, Benjamine Karić, malonogometnu je ekipu u hotelu posjetio i kantonalni ministar kulture i sporta, Samir Avdić, koji je Beograđanima pružio podršku i uputio im isprike uz poruku da su svi dobrodošli u Sarajevo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 23:21