NOVE SANKCIJE

Diplomatski izvori: EU će zamrznuti imovinu koju Putin i Lavrov imaju u Europi, čeka se potvrda

Neke države EU htjele su zadržati otvorena vrata za razgovore s Putinom i zbog toga su oklijevale uvesti sankcije i protiv njega osobno

Sergej Lavrov i Vladimir Putin 

 Kay NietfeldKay Nietfeld/POOL/AFP

Diplomatski izvori iz Europske unije upravo su najavili da će ruski predsjednik Vladimir Putin i dugogodišni ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov također biti na listi sankcija EU-a. Prema tim izvorima, imovina Putina i Lavrova na teritoriju EU bit će zamrznuta.

Ove informacije trebale bi se potvrditi kasnije tijekom dana kad će ministri vanjskih poslova EU i formalno usvojiti sankcije koje su na političkoj razini usvojili šefovi država ili vlada na summitu koji je trajao do ranih jutarnjih sati.

Dosad su u EU odbijali govoriti hoće li na listi osoba prema kojima se uvode sankcije biti i Putin osobno. Mnogi diplomati su govorili kako je doista čudno da se sankcije uvode za Putinove suradnike, ali ne i protiv njega i njegovog najbližeg suradnika Lavrova.

Neke države EU-a htjele su zadržati otvorena vrata za razgovore s Putinom i zbog toga su oklijevale uvesti sankcije i protiv njega osobno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. lipanj 2024 16:43