NOVI NAPAD?

Britanci tvrde: ‘Moguće je da je došlo do eksplozije u Crvenom moru, budite na oprezu...‘

Ovaj incident je posljednji u nizu napada u bliskoistočnim vodama otkako je 7. listopada izbio rat između Izraela i Hamasa

Tjesnac Bab al-Mandab

 Karim Sahib/Afp/Profimedia/Karim Sahib/afp/profimedia

Britanska agencija za pomorske trgovinske operacije (UKMTO) priopćila je u nedjelju da je primila izvješća o aktivnostima dronova i mogućoj eksploziji u tjesnacu Bab al-Mandab u Crvenom moru. UKMTO tvrdi da aktivnost dronova potječe iz Jemena i poziva brodove u blizini na oprez, prenosi Reuters.

Ovaj incident je posljednji u nizu napada u bliskoistočnim vodama otkako je 7. listopada izbio rat između Izraela i Hamasa. Grupa Houthi, saveznica Irana koja kontrolira jemensku obalu Crvenog mora, prošlog je mjeseca zarobila teretni brod povezan s Izraelom.

Grupa je prethodno ispalila balističke projektile i naoružane bespilotne letjelice na Izrael i obećala je da će gađati više izraelskih plovila. O nedjeljnom incidentu nisu imali komentara.

Prošlog tjedna, ratni brod američke mornarice odgovorio je na poziv u pomoć s komercijalnog tankera pod izraelskom upravom u Adenskom zaljevu koji su zaplijenile naoružane osobe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. lipanj 2024 08:14