DANIEL HOFFMAN

Bivši šef CIA-ine ćelije u Moskvi: ‘Znam tko kuje zavjeru protiv Putina, ubit će ga kao Trockog!‘

Referenca za čekić u glavu tu je kao podsjetnik atentata na Lava Trockog, koji je po nalogu Staljina, ubijen sjekirom za led

Vladimir Putin

 Profimedia/Profimedia

Vladimir Putin bi mogao biti ubijen 'udarcem čekićem u glavu' u zavjeri iza koje stoji njegov najuži krug ljudi.

Tako tvrdi Daniel Hoffman, bivši viši časnik CIA-e, koji je služio kao šef moskovske postaje, a danas radi na američkoj TV postaji Fox News. Smatra da bi suradnici ruskog čelnika mogli pokušati atentat zbog, kako tvrdi, "neuspjele invazije" na Ukrajinu. Bivši obavještajac smatra i da pokušaj svrgavanja Putina mora biti izrazito brzo obavljen.

- Momci koji će to učiniti bit će izrazito tajnoviti tako da Putin ni na što ne posumnja i ne ubije ih prvi. Napad će se dogoditi iznenada. Bit će to možda udarac čekićem u glavu. Druga opcija je Putina spremiti u ludnicu. To je također vrlo izgledan scenarij, kazao je Hoffman za Daily Beast.

Hoffman smatra da zna koje su to tri ključne osobe iza zavjere. To su, vjeruje, ministar obrane Sergej Šojgu, tajnik ruskog Vijeća sigurnosti Nikolaj Patrušev i direktor FSB-a Aleksandar Bortnikov.

image

Direktor FSB-a Aleksandar Bortnikov i tajnik ruskog Vijeća sigurnosti Nikolaj Patrušev

Profimedia/Profimedia

Nagađa i da netko od te trojice ima ambicije postati novi vladar Rusije.

Referenca za čekić u glavu tu je kao podsjetnik atentata na sovjetskog revolucionara Lava Trockog, koji je po nalogu Staljina, ubijen sjekirom za led.

U međuvremenu, šef Glavne obavještajne uprave Ministarstva obrane Ukrajine general bojnik Kirilo Budanov kazao je za USA Today da pokušaj atentata možda nije nužan jer Putin 'nema baš dug život pred sobom'.

Putinovo zdravlje već je mjesecima predmet intenzivnih nagađanja, a tračevi su eskalirali nakon što je snimljen kako se čvrsto drži za stol tijekom sastanka s Sergejem Šojguom. Ranije ovog mjeseca, učinilo se da su i noge 69-godišnjeg predsjednika pokleknule tijekom govora u Moskvi.

image

Vladimir Putin i njegov najuži krug ljudi

Profimedia/Profimedia

Čelniku Kremlja u travnju navodno je bila potrebna hitna operacija zbog raka, a Putin također navodno pati od Parkinsonove bolesti i 'shizofrenih simptoma', prema samozvanim 'insajderima Kremlja'.

Glasine o Putinovom narušenom zdravlju počele su još prije dvije godine kada se šuškalo da boluje i od Parkinsonove bolesti i od raka. Christopher Steele, bivši službenik MI6 u Rusiji, naglašava da Putina već neko vrijeme u stopu prati tim liječnika. Neki analitičari, pak, smatraju da je tome razlog njegova tek hipohondrija.

Na Telegram kanalu "General SVR" prošloga tjedna objavljeno je kako sredinom svibnja Putin podvrgnut je kirurškoj operaciji, te kako je ista bila uspješna.

U Kremlju službeno demantiraju sve informacije o navodno narušenom zdravlju Vladimira Putina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:14