ZARAZIO SE COVIDOM

Bidenovo zdravstveno stanje se popravilo: ‘Predsjednik dobro podnosi liječenje‘

Njegovi simptomi su blaži. I dalje se osjeća umorno, curi mu nos i povremeno kašlje, rekao je njegov liječnik Kevin O‘Connor

Joe Biden 

 MANDEL NGAN/AFP

Zdravstveno stanje američkog predsjednika Joea Bidena popravilo se pošto je u četvrtak bio pozitivan na testu na covid-19, priopćio je u petak njegov osobni liječnik u pismu koje je objavila Bijela kuća.

"Njegovi simptomi su blaži", napisao je Kevin O‘Connor, dodajući da je 79-godišnji čelnik u četvrtak navečer imao lagano povišenu temperaturu, 37,4 stupnja. Biden se i dalje osjeća umorno, curi mu nos i povremeno kašlje, rekao je liječnik.

Joe Biden dvaput se cijepio protiv covida-19 i primio dvije docjepne doze, dodao je O‘Connor, rekavši kako očekuje da će predsjednik "dobro reagirati" na virusnu infekciju.

"Predsjednik dobro podnosi liječenje", rekao je, misleći pritom na paxlovid, Pfizerov lijek protiv covida koji je propisao Bidenu.

Po O‘Connorovim riječima, demokratskom predsjedniku koji radi u karanteni u Bijeloj kući propisan je i paracetamol, a za svaki slučaj dobio je i pumpicu s lijekom za širenje bronha.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 18:08