PREDSJEDNIKOV SIN

Biden kaže da neće pomilovati sina Huntera ako bude osuđen na zatvorsku kaznu

Optužen je da nije prijavio korištenje droga kada je 2018. kupovao oružje te da je nezakonito posjedovao oružje

Hunter Biden

 Kevin Dietsch/Getty Images Via Afp

Američki predsjednik Joe Biden rekao je u četvrtak da neće pomilovati svog sina Huntera, kojem se sudi u Delawareu zbog optužbi da je prekršio zakon koji zabranjuje uživateljima droga posjedovanje vatrenog oružja.

U intervjuu za ABC News odgovorio je "da" kada je upitan isključuje li pomilovanje za Huntera.

Također je odgovorio "da" na pitanje hoće li prihvatiti presudu u suđenju koje je počelo ovaj tjedan.

Bude li osuđen po svim točkama optužnice u Delawareu, Hunteru Bidenu prijeti do 25 godina zatvora iako optuženici u pravilu dobivaju kraće kazne, prema američkom ministarstvu pravosuđa.

Huntera Bidena, kojemu je suđenje počelo u utorak, optužuje se da nije prijavio korištenje droga kada je 2018. kupovao oružje te da je nezakonito posjedovao oružje 11 dana u listopadu 2018.

Izjasnio se da nije kriv.

Hunter Biden je prvi sin jednog američkog predsjednika kojega se kazneno goni dok mu je otac još uvijek na vlasti.

Očekuje se da će se suđenje usredotočiti na višegodišnju zlouporabu crack kokaina i ovisnost Huntera Bidena, o kojoj je javno govorio i koja je bila istaknuti dio njegove autobiografije iz 2021. naslovljene "Beautiful Things" (Lijepe stvari).

Američkoj okružnoj sutkinji Maryellen Noreika je na saslušanju prošle godine rekao da opojna sredstva nije konzumirao od sredine 2019.

Suđenje Hunteru Bidenu daje priliku republikancima da skrenu pozornost s problema s optužnicama republikanskog kandidata i bivšeg predsjednika Donalda Trumpa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. lipanj 2024 12:24