EKSPLOZIJA U PARAĆINU

‘Ana (37) je mijenjala plinsku bocu, detonacija ju je izbacila kroz prozor trećeg kata na parking‘

‘Ne mogu vam opisati riječima koliko je to puklo i zatreslo sve‘, navodi susjed koji živi u zgradi pored

Ana S. i zgrada u kojoj se dogodila eksplozija

 Društvene Mreže/

Ana S. (37) preminula je na putu do bolnice nakon što je teško povrijeđena u eksploziji koja se dogodila u njenom stanu u Ulici Majora Gavrilovića u Paraćinu. Prema riječima uznemirenih susjeda, nesretnu ženu je detonacija izbacila kroz prozor trećeg kata na zelenu površinu ispred ulaza zgrade.

- Mijenjala je plinsku bocu, a kako je došlo do eksplozije još uvijek ne znamo. Sve je uništeno, zgrada se pretvorila u ruševinu. Detonacija je izbacila ženu kroz prozor na zelenu površinu ispred ulaza. Živjela je sama u tom stanu. Dok je nepomično ležala ispred zgrade, davala je znake života. Međutim, ubrzo je i preminula - navodi uznemireni susjeda za Blic.

Kako kaže, svi stanari ove zgrade pretrpjeli su velika materijalna oštećenja.

- Popucali su svi prozori, dosta susjeda je ostalo i bez vrata. Ne mogu vam opisati riječima koliko je to puklo i zatreslo sve. Prvo smo mislili da je zemljotres, nismo znali što se događa - navodi susjed koji živi u zgradi pored.

Stanarka s prvog kata Ljiljana Rošković poznavala je i roditelje preminule djevojke i kaže da je u pitanju divna obitelj.

- Jadna naša susjeda je bila divna djevojka, vrlo kulturna, sa svim susjedima je bila u fenomenalnim odnosima. Obožavala je životinje, hranila ih ispred zgrade. Ja sam 15 minuta prije eksplozije ušla u zgradu i tada sam srela i nju, našu susjedu koja je stradala. Kratko smo se vidjele, pozdravile. Vraćala se s posla. Petnaest minuta nakon što je ušla u stan dogodila se strašna eksplozija - ispričala je Ljiljana za Telegraf.

Liječnici su pokušali da je reanimiraju, ali bezuspješno, a o težini stravičnih povreda i silini eksplozije govori podatak da je detonacija izbacila ženu iz stana sa trećeg kata na parking pored ulaza zgrade.

Do eksplozije je došlo oko 14.40 sati, a na lice mjesta odmah su stigli policija, vatrogasci i Služba hitne medicinske pomoći.

Neslužbeno, teške povrede zadobila je i jedna starija žena iz stana iznad i obje su za kratko vrijeme sanitetom transportirane do bolnice.

Prema riječima uznemirenih stanara te i okolnih zgrada, eksploziju je najvjerojatnije izazvao plin koji je curio iz boce. Praktično svi stanovi pretrpjeli su velika oštećenja. Oštećeni su i stanovi iz zgrade preko puta, a svi stanari izletjeli su u panici iz njih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 15:27