ŠOK U KINI

18 udvarača, jedan muž i ukradenih dva milijuna kuna: Misicu uhitili zbog velike ljubavne prevare

Stvar je otišla toliko daleko da je gospođa Wu posuđivala novac od novih udvarača kako bi vratila novac onima starijima

Romantični spoj, ilustracija

 Blue Jean Images/Alamy/Alamy/Profimedia

Udana kineska manekenka uhićena je nakon što je navodno ukrala dva milijuna juana (oko dva milijuna kuna) od svojih ni manje ni više nego 18 momaka kako bi financirala svoj luksuzni način života.

Kako prenosi britanski Telegraph, 29-godišnja gospođa Wu iz Šangaja optužena je da se koristila emocionalnom manipulacijom kako bi izvukla novac i prevarila svoje udvarače, koji su bili uvjereni da su joj jedini zaručnici.

Čak osamnaestero momaka bilo je toliko zaneseno ovom varkom da su se neki od njih i fotografirali prije vjenčanja te je u SMS-ovima nazivali ‘svojom suprugom‘.

Kako prenosi šangajska televizija, žena se pobrinula da se svi muškarci zaljube u nju prije nego što je uplakana navodno tražila od njih novac, izmišljajući priče o teškom financijskom stanju i obiteljskom životu.

Tako im je prodala priču da joj je novac potreban za medicinsku skrb o njezinu ocu koji je obolio od raka, kao i novac za jamčevinu za rođaka te pokrivanje poreza na naslijeđenu imovinu.

Najočajniji među 18 muškaraca dizali su kredite kako bi ispunili njezine zahtjeve, izjavili su policijski službenici za šangajsku TV. Međutim, na (ne)sreću njezinih 18 udvarača, gospođa Wu zapravo je već bila udana za jednog muškarca s kojim ima dvogodišnjeg sina.

Počeli sumnjati kad su se vjenčanja (opet) odgodila

U nekim su slučajevima muškarci postali sumnjičavi nakon što je gospođa Wu opetovano odgađala dogovore za njihovo vjenčanje, što ih je navelo da zatraže natrag svoja financijska sredstva. Kad je ona to odbila, kontaktirali su policiju.

Stvar je otišla toliko daleko da je gospođa Wu posuđivala novac od novih udvarača kako bi vratila novac onima starijima koji su već razotkrili njezinu prevaru.

No, jedna je navodna prevara propala početkom 2022. kada je gospođa Wu zamolila jednog od svojih momaka da pronevjeri sredstva drugog njezinog dečka pomoću lažnog zahtjeva za gotovinom kako bi se pokrio porez na imovinu.

Wu je tada prijavljena policiji koja ju je zatekla u stanu s njezinim jedinim, zakonitim suprugom. Policiji je pak rekla da je sama i da se viđa s raznim udvaračima kako bi financijski uzdržavala svoju obitelj. Policija je također objavila fotografije nastale prije vjenčanja, koje je gospođa Wu snimila sa svojim partnerima kao dio navodne prevare. Tako je se na jednoj fotografiji može vidjeti kako pozira s velom na glavi.

Kineska javnost je šokirana, ali i zabavljena

Kako navodi South China Morning Post, vijest o njezinu uhićenju istovremeno je šokirala, ali i zabavila kinesku javnost.

"Ja ne mogu naći niti jednog dečka, ali ona ih ima 18. Sada znam gdje su svi slobodni muškarci u svijetu", citirale su novine komentar s društvenih mreža jedne Kineskinje o ovome događaju.

Borba kineskih mladića da si pronađu ženu toliko je poznata da čak postoji kineska riječ za one starije od 30 godina koji to nisu uspjeli, pa ih se tako naziva ‘shengnan‘ ili ‘muškarci ostaci‘.

BBC-jevo istraživanje iz 2017. godine pokazalo je da je konkurencija u Kini, gdje ima više muškaraca od žena, toliko jaka da su udvarači pod pritiskom da moraju potrošiti ogromne svote novca na udvaranje. Oni koji su ‘baš zapeli‘, mogu unajmiti djevojke za upoznavanje s njihovim roditeljima kako bi ih oslobodili tjeskobe koju osjećaju zbog svojih sinova samaca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 23:10