OMOGUĆUJE PBZ

PBZ grupa donirala 12,8 milijuna kuna za sanaciju posljedica potresa i pomoć zdravstvenim ustanovama

PBZ grupa, dio Intesa Sanpaolo Grupe, dugi je niz godina prepoznata po značajnom humanitarnom djelovanju, a kroz aktivnosti koje provodi uvijek nastoji pružiti pomoć onima kojima je najpotrebnija
 Neja Markicevic/Cropix

U teškim vremenima COVID-19 pandemije i razornih potresa koji su pogodili Zagreb i okolicu te Sisačko-moslavačku županiju i šire područje PBZ Grupa je još jednom pokazala zajedništvo i solidarnost, doniravši ukupno 12,8 milijuna kuna za sanaciju posljedica potresa i pomoć zdravstvenim ustanovama.

U sklopu navedenog iznosa realizirane su donacije za sedam bolnica u Zagrebu, bolnicu i dječji dom u Sisku te donacija Pomoć za obnovu nakon potresa na račun Državnog proračuna Republike Hrvatske.

"Jedna je Hrvatska, to svi uvijek trebamo imati na umu i pomoći našoj zemlji kad god to možemo, a osobito u ovim izazovnim vremenima. PBZ se uz podršku matične banke Intese Sanpaolo uvijek spremno odaziva pomoći onima kojima je to najpotrebnije te smo realiziranim donacijama željeli izraziti svoju solidarnost sa sugrađanima na potresom pogođenim područjima, a bolnicama osigurati pomoć kako bi mogle pružiti što kvalitetniju zdravstvenu skrb. PBZ nije samo predvodnik na tržištu u mnogim područjima bankarstva i naprednih tehnologija, već smo ponosni na to da smo vodeća financijska institucija koja je u javnosti prepoznata po svojim kontinuiranim i brojnim humanitarnim aktivnostima te da vlastitim primjerom možemo motivirati i druge na što veću pomoć zajednici“, istaknuli su iz PBZ grupe.

Uz spomenute donacije, PBZ grupa je bila donijela niz mjera pomoći za klijente s potresom pogođenih područja, a koje su uključivale odgodu otplate kredita (moratorij) od 6 do 12 mjeseci te privremenu obustavu pokretanja mjera naplate i određenih naknada, primjerice za vođenje transakcijskih računa otvorenih u poslovnicama Petrinja i Glina.

PBZ grupa u okviru brojnih humanitarnih aktivnosti kontinuirano pomaže i odgovara na aktualne potrebe društva. Za istaknuti je jedinstveni humanitarni projekt u zemlji "Činim dobro svaki dan", a putem kojeg Grupa već više od deset godina pomaže zajednici u kojoj posluje. U sklopu projekt „Činim dobro svaki dan“ Grupa je do sada realizirala 54 donacije, uključujući donacije bolnicama i pedijatrijskim odjelima te domovima socijalne skrbi diljem Hrvatske. Više informacija o postignućima projekta nalazi se na www.cinimdobro.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:56